Λάρισα: Επιδημία φόλας και εγκατάλειψης

420

Καθόλου τυχαία φαίνεται ότι δεν ήταν η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στις περιπτώσεις ζώων συντροφιάς με φορτίο κορονοϊού, μετά και τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων για δεκάδες περιστατικά εγκατάλειψης.

Ωστόσο παρά την έκκληση του λοιμωξιολόγου να μην εγκαταλείπουμε τα ζώα συντροφιάς αλλά και τα μέχρι τώρα εργαστηριακά δεδομένα που δείχνουν πως αυτά δεν συμβάλλουν στη μετάδοση και διασπορά της νόσου στους ανθρώπους, οι εγκαταλείψεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ σε όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, καταγράφεται κι… επιδημία φόλας.

Οι φωτογραφίες με νεκρά αδέσποτα αλλά και ζώα που λιμοκτονούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, ενώ συνεχείς είναι και οι εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων για παροχή τροφής και μέριμνας.

Στη Λάρισα, φόλες έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Νομαρχίας, αλλά και σε συνοικίες του κέντρου, καθώς και στον Δήμο Κιλελέρ πριν από λίγες ημέρες, στήνοντας παγίδα θανάτου σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΑΪΣΤΡΕΣ

Σε ό,τι αφορά στη σίτιση των αδέσποτων, φιλόζωοι αλλά και οργανώσεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη φροντίδα τους. Προς αυτή την κατεύθυνση τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Λαρισαίων τοποθέτησε ταϊστρες σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, ωστόσο σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. πρόκειται για ταΐστρες εσωτερικού χώρου, οι οποίες είναι ακατάλληλες για τη χρήση που προορίζονται. Δεν διαθέτουν στέγαστρο –μάλιστα όταν τοποθετήθηκαν έβρεχε με αποτέλεσμα οι κροκέτες να γίνουν μούσκεμα- ενώ λόγω του χαμηλού ύψους είναι εύκολα προσβάσιμες σε μυρμήγκια.

Φιλοζωικά σωματεία της πόλης απευθύνουν επίσης έκκληση στους πολίτες που μεριμνούν για τη σίτιση αδέσποτων να προτιμούν ξηρά τροφή και να μην πετούν κόκκαλα και άλλα ακατάλληλα και επικίνδυνα αποφάγια.

Χαρίκλεια Βλαχάκη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here