Λάρισα: Ένοχοι, σύζυγος και γιος για την υπεξαίρεση στον ΟΑΕΔ

274

Ολοκληρώθηκε χθες η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 8,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Οργανισμού Απασχό­λησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με την καταδίκη δύο συγγενικών προ­σώπων του 66χρονου πρώην ταμία του ΟΑΕΔ Λάρισας, που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγ­γελμα τέλεσης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους έκρινε ένοχους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών (με ανασταλτικό χαρακτήρα) στη σύζυγο και στον γιο του πρώην ταμία, καθώς όπως επισημάνθηκε και στην εισαγγελική πρόταση, λόγω της συγγενικής σχέσης με τον 66χρονο γνώριζαν για τις εγκληματικές πράξεις του. Ο ίδιος, ως γνωστόν, ομολόγησε την υπεξαίρεση των 8,5 εκατ. ευρώ, το διάστημα που ήταν προϊστάμενος της Οικο­νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκε και η κουμπάρα του ταμία, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της οποίας, ο 66χρονος έπαιζε τυχερά παιχνίδια και με τα κέρδη  εκτιμάται ότι «νομιμοποιούσε» τα κλεμμένα χρήματα. Η κουμπάρα κρίθηκε χθες αθώα από το Δικαστήριο και απαλλάχθηκε της κατηγορίας ελλείψει δόλου, σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση.

Σύζυγος και γιος άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγό­ρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, μία φορά τον μή­να. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ωστό­σο, επικύρωσε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (οικίες, αγροτεμάχια, τραπεζικοί λο­γαριασμοί κ.λπ.) της συζύγου και του γιου.

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος, σύμφωνα και με το πόρισμα των ελεγκτών του ΟΑΕΔ, υπεξαί­ρεσε το ποσό των 8.536.000 ευρώ το διάστημα από τις 13 Απριλίου 2007 έως και τις 19 Μαΐου 2015 και καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 10 ετών φυλάκισης, την οποία θα εκτίσει ωστόσο στο σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλή­ματα υγείας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία-Β. Κακάρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here