Λάρισα: Ελεύθερος… ο εκ παραδρομής κρατούμενος

413

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, αφέθηκε τελικά χθες το πρωί ο 46χρονος απόστρατος χειριστής ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, που… εκ παραδρομής βρέθηκε κρατούμενος για δύο βράδια.

Ο πρώην πιλότος των ελικοπτέρων «Απάτσι» είχε την ατυχία να διαθέτει κοινό όνομα και επώνυμο με καταζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ. και όταν προχθές πήγε στο Τμήμα Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την έκδοση ταυτότητας σε οικείο του πρόσωπο, του ανακοίνωσαν πως θα… συλληφθεί με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον Ανακριτή Αθηνών.

Ο «ελικοπτεράς» το πρώτο βράδυ έμεινε κρατούμενος επειδή αστυνομικοί Τμήματος Ασφάλειας περιοχής της Αθήνας έκαναν ένα σημαντικό λάθος στο πατρώνυμο. Αλλά ακόμη και όταν αστυνομικοί της Λάρισας πίστεψαν τις αιτιάσεις του και ερευνώντας καλύτερα την υπόθεση, διόρθωσαν το λάθος των Αθηναίων συναδέλφων τους, ο 46χρονος έμεινε και δεύτερο βράδυ κρατούμενος καθότι τα απαραίτητα έγγραφα αποστάλθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών μετά τις 3 το μεσημέρι ενώ δηλαδή… είχε παρέλθει το ωράριο και δεν υπήρχαν γραμματείς.

«Χαρούμενος αλλά σοκαρισμένος» όπως σημειώνει στην «Ε» ο συνήγορός του, ο 46χρονος πληροφορήθηκε χθες την εισαγγελική απόφαση, ότι αναστέλλεται η ισχύς του εντάλματος σύλληψης και συνεπώς είναι ελεύθερος μετά από διήμερη, αδικαιολόγητη κράτηση.

Ο 46χρονος που μετά από σειρά λαθών των διωκτικών αρχών βρέθηκε δύο βράδια στο κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Λάρισας, παρότι από την αρχή επέμενε ότι αδίκως κατηγορείται και πως δεν είναι αυτός που αναζητούν οι διωκτικές αρχές.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Αθήνας τον Μάιο του 2017 εξαρθρώνει εγκληματική οργάνωση που έκλεβε σπίτια την Αττική, παραπέμποντας συνολικά 145 κατηγορούμενους με μια ογκωδέστατη δικογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Ανακριτή Αθηνών εκδίδεται ένταλμα σύλληψης σε βάρος ιδιοκτήτη ενός από τα Ι.Χ. που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. είναι στην πραγματικότητα ένας Ρομά, κάτοικος Βέροιας αλλά τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα και επώνυμο με τον Λαρισαίο «ελικοπτερά». Το λάθος των αστυνομικών της Αθήνας αφορά στο γεγονός πως «ανέγνωσαν» τα αρχικά των λέξεων Αγνώστου Πατρός (σ.σ. στη θέση «πατρώνυμο») του πραγματικά καταζητούμενου ως τα αρχικά του πατρώνυμου του 46χρονου που κατά σύμπτωση επίσης, αντιστοιχούσε σε αληθινό όνομα.

«Υπήρχαν ωστόσο σαφή στοιχεία, όπως το μητρώνυμο, το έτος γέννησης κ.ά. που διαφοροποιούσαν τον συλληφθέντα από τον πραγματικά καταζητούμενο» διευκρινίζει στην «Ε» ο συνήγορος του «ελικοπτερά» αλλά το λάθος της αστυνομίας στην Αθήνα έχει γίνει και τον Μάιο του 2017 εκδίδεται ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 46χρονου που είναι κάτοικος Λάρισας, ενώ ο πραγματικά καταζητούμενος είναι αγνώστου διαμονής.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Την Τετάρτη το απόγευμα λοιπόν ο 46χρονος μεταβαίνει στο Τμήμα Ταυτοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. στη Λάρισα προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας για την έκδοση ταυτότητας οικείου του προσώπου.

Δηλώνοντας ωστόσο τα στοιχεία του διαπιστώνεται ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έτσι ξεκινάει η περιπέτειά του με αποτέλεσμα, «από το τίποτα βρέθηκε κρατούμενος για 2 ημέρες» όπως λέει ο δικηγόρος του.

Οι παρεμβάσεις του συνηγόρου τόσο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών -χθες και προχθές- σε συνδυασμό με τις παράλληλες ενέργειες δικηγόρου και στην Αθήνα είχαν ως αποτέλεσμα χθες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να εγκρίνει την άρση του εντάλματος του Ανακριτή Αθηνών και ο 46χρονος να αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here