Λάρισα: Έκπτωση 50% για όσους δεν μπορούν να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα

471

Ευήκοα ώτα, στον Δήμο Λαρισαίων, βρίσκουν τα αιτήματα των ιδιοκτητών καφετεριών και εστιατορίων της Λάρισας, για στήριξή τους ενόψει της επανεκκίνησης λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος, «ο Δήμος Λαρισαίων είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να στηρίξει τον κλάδο, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του  Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας και συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των καταστημάτων στη νέα περίοδο, με κύριο γνώμονα και των δύο πλευρών την ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες με πρώτιστο μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας».
Ο κ. Διαμάντος ανάφερε ότι ο δήμος ήδη επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα προς αυτόν τον στόχο και συγκεκριμένα όσον αφορά στην παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, τόνισε:

«Σχεδιάζουμε την οριοθέτηση της δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, σε όσους καταστηματάρχες το ζητήσουν, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, συνεκτιμώντας τους περιορισμούς που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τη λειτουργία τους (αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων κ.ά.).
Στις περιπτώσεις εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους λόγω έλλειψης χώρου, θα δώσουμε τη δυνατότητα μείωσης των τελών που καταβάλλουν γι’ αυτά, κατά 50%, μέχρι τέλη του 2020».
Όσο αφορά στο αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου, για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στο σύνολο των καταστημάτων, μέχρι τέλη του έτους, ο κ. Διαμάντος απαντά ότι «μια τέτοια απόφαση θα επιβάρυνε οικονομικά τον Δήμο…», σημείωσε πως «το όποιο πλαίσιο διεύρυνσης περαιτέρω μέτρων ανακούφισης και για την επόμενη περίοδο μέχρι τέλος του έτους εξετάζεται υπό το πρίσμα και της οικονομικής δυνατότητας του Δήμου και των μειωμένων εσόδων του αυτή τη χρονική περίοδο…» ενώ έκρινε πως για μια τέτοια απόφαση «καθίσταται απαραίτητη μία έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων από την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχουν τέτοια μέτρα αποτελεσματικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων, αφού αφορούν έσοδα των ΟΤΑ».
Η οικονομική ενίσχυση των Δήμων της χώρας, λόγω του μεγάλου οικονομικού βάρους που «σηκώνουν» με τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόζονται, αποτελεί και αίτημα της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση, αναμένοντας την ανάλογη ανταπόκριση.
Να σημειωθεί πως στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι καταστηματάρχες του κλάδου με τον κ. Διαμάντο και τον αντιδήμαρχο κ. Σούλτη, τα στελέχη της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκαν να εξετάσουν το αίτημα του Συλλόγου, να παραχωρηθεί προσωρινά σε ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων που έχουν ανάγκη, δημοτικός αποθηκευτικός χώρος.
Συμφωνήθηκε επίσης από κοινού η αυξημένη εκ των συνθηκών αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης της απρόσκοπτης κίνησης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και κοινής ωφέλειας (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία) με απόλυτη τήρηση των προβλεπομένων από την κανονιστική λωρίδων διέλευσης.
Το ίδιο ισχύει και για τη διέλευση πεζών.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here