Λάρισα: Εκλεψαν κινητό 15χρονου και ζητούσαν χρήματα να το επιστρέψουν

394

Το κινητό τηλέφωνο ενός 15χρονου μαθητή έκλεψαν τρεις 17χρονοι, οι οποίοι

δεν αρκέστηκαν στην κλοπή αλλά έχοντας αποθρασυνθεί, ένας εξ αυτών απαίτησε κιόλας χρήματα για να επιστρέψουν το κλεμμένο κινητό. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τελικά τον έναν 17χρονο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», παρότι ανήλικος είναι… από χρόνια γνωστός στις διωκτικές αρχές για ανάλογες υποθέσεις με θύματα επίσης ανηλίκους σε πλατείες και σχολεία της Λάρισας.
Οι τρεις Λαρισαίοι δράστες με την απειλή χρήσης βίας αρχικά έκλεψαν το κινητό του 15χρονου και στη συνέχεια ζήτησαν 50 ευρώ για να του το επιστρέψουν. Ο ανήλικος μαθητής δέχθηκε να δώσει 20 ευρώ, αλλά ο 17χρονος απαιτούσε και τα υπόλοιπα 30 ευρώ. Έτσι η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία με τον 17χρονο να συλλαμβάνεται προχθές βράδυ στο πάρκο του Αλκαζάρ έχοντας στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 30 ευρώ.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου με τον 17χρονο συλληφθέντα – με συνομιλίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – να ζητά από το 15χρονο θύμα, να του δώσει 50 ευρώ για να του επιστρέψει το κλεμμένο κινητό. Την επόμενη ημέρα, στις 8 Ιουνίου, ο 15χρονος έδωσε 20 ευρώ στον 17χρονο, αλλά εκείνος δεν τους επέστρεψε το κινητό τηλέφωνο απαιτώντας και τα… υπόλοιπα 30 ευρώ. Ο εκβιασμός καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να προσημειώνουν τα χαρτονομίσματα και να συλλαμβάνουν τον 17χρονο, προχθές βράδυ, στο ραντεβού που έδωσε με το θύμα του για να λάβει τα χρήματα. Ο 17χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εισαγγελική εντολή καθότι ανήλικος, ενώ σε βάρος του θα σχηματισθεί… μια ακόμη δικογραφία η οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περιλαμβάνει και το αδίκημα της ληστείας. Να διευκρινισθεί πως οι άλλοι δύο συνεργοί του 17χρονου δεν συνελήφθησαν καθώς παρήλθε το αυτόφωρο του αδικήματος.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΑΣ
Για την υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως «συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ένας ανήλικος, κατηγορούμενος για εκβίαση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και το αδίκημα της ληστείας. Ειδικότερα, ο συλληφθείς, με τη συνδρομή δύο ακόμη ανηλίκων συνεργών του, αφαίρεσε στις (07-06-2020), με την απειλή χρήσης βίας, ένα κινητό τηλέφωνο από έναν επίσης ανήλικο. Στη συνέχεια, ο συλληφθείς απαίτησε χρηματικό ποσό από τον παθόντα, προκειμένου να του επιστρέψει την τηλεφωνική συσκευή, γεγονός που δεν πραγματοποίησε όταν ο παθών τού κατέβαλε μέρος του χρηματικού ποσού». Προχθές «το βράδυ σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο συλληφθείς παρέλαβε από τον παθόντα το υπόλοιπο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Άμεσα οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και από την κατοχή κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here