Λάρισα: Έδειξε τον ένοχο της δολοφονίας Κοντούλη στο δικαστήριο – Ποιος είναι ο 66χρονος

297

Φως στην μυστηριώδη εξαφάνιση της 70χρονης Εριέττας Κοντούλα στην Αμαλιάπολη Αλμυρού επιχειρεί να ρίξει το δικαστήριο. Χθες, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 66χρονου κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία, παρότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Η καθηγήτρια μπαλέτου αγνοείται από το 2002 ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκποιήθηκε. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο επιχειρηματίας που πλέον δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την 70χρονη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του επίμαχου ξωκλησιού, που φέρεται να ήταν θαμμένη η γυναίκα.

Τον Δεκέμβριο του 2019 με εντολή του ανακριτή Βόλου ξεκίνησαν εκσκαφές στο πάτωμα του εν λόγω ναυδρίου. Οι έρευνες όμως, απέβησαν άκαρπες.
Ο 66χρονος δεν ήταν σαφής ως προς την τελευταία φορά που είδε την άτυχη Κοντούλη και η απολογία του προκάλεσε νέες αμφιβολίες στο δικαστήριο.

Να κηρυχθεί ένοχος ο 66χρονος για ανθρωποκτονία πρότεινε η εισαγγελέας στην υπόθεση Κοντούλη

Την ενοχή του 66χρονου επιχειρηματία από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, που κατηγορείται για την υπόθεση της εξαφάνισης της Εριέττας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη, πρότεινε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας η εισαγγελέας.
Η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος, όπως κατηγορείται, ο 66χρονος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με θύμα τη Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, την 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002. Καμπή στην εξέλιξη της υπόθεση ήταν η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου στο τέλος Μαρτίου, αναφορικά με την προσφυγή που είχε κάνει ο κατηγορούμενος, εναντίον της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, που τον είχε κρίνει ένοχο για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, βάσει της οποίας φέρεται να έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης σε διάφορες εταιρίες, στις οποίες μετείχε και ο ίδιος ή πρόσωπα του κοινωνικού του περιβάλλοντος.
Ο Άρειος Πάγος ζητεί με την απόφασή του την αναπομπή της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, αναφορικά με το ύψος της ποινής που είχε επιβληθεί στον 66χρονο, καθώς έκρινε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη η αλλαγή του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα επί το ευμενέστερο.
Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κατά του 66χρονου επιχειρηματία στην αγόρευσή του επισήμανε μεταξύ άλλων την ενοχή του κατηγορούμενου για την ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, μέσω της οποίας μεταβιβάστηκε όλη σχεδόν η ακίνητη περιουσία της αγνοούμενης, ύψους σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε διάφορες εταιρίες, στις οποίες φέρεται να μετείχε τόσο ο ίδιος ο κατηγορούμενος, όσο και πρόσωπα του κοινωνικού του περιβάλλοντος. Η δίκη διακόπηκε με αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 66χρονου και αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Απριλίου, οπότε αναμένεται εκτός της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι στην απολογία του ο 66χρονος ισχυρίστηκε ότι όλα όσα του επέρριψαν πρώην συνεργάτες του στη διαχείριση της περιουσίας της αγνοούμενης για τον φόνο και την εξαφάνιση του πτώματος της 70χρονης, είναι ψεύδη.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όλοι όσοι πλησίαζαν την αγνοούμενη μπαλαρίνα, το έκαναν γιατί ήθελαν να καρπωθούν μέρος της ακίνητης περιουσίας της. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι η αξία των ακινήτων της 70χρονης ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που παρουσιάζονταν στα συμβόλαια, ενώ ανέφερε πως δεν είχε ανάγκη την περιουσία της, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι ξεχωριστή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς δεν υφίσταται πτώμα… Η 70χρονη μπαλαρίνα αγνοείται από το 2002, ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκποιήθηκε.

Πηγή: thenewspaper.gr, e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here