Λάρισα: Έδειραν μαθητή την ώρα του διαλλείματος

66

Απρόσμενη διάσταση έλαβε μία αντιπαράθεση για “ήσσονος σημασίας” διαφορά μεταξύ δύο μαθητών επαγγελματικού Λυκείου και Γενικού Λυκείου της Λάρισας, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας να προχωρήσουν σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία στη σύλληψη ενός 17χρονου μαθητή ενώ αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου άλλοι τρεις μαθητές ένας 17χρονος και δύο 16χρονοι.

Ο 17χρονος συλληφθείς και μαθητής επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας κάτω από συνθήκες που ερευνώνται πήγε στο Γενικό λύκειο όπου φοιτά ο 16χρονος μαθητής και με τον έτερο 17χρονο τον χτύπησαν με το επεισόδιο να μην προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο 17χρονος συλληφθείς αδιαφορώντας ωστόσο για το γεγονός ότι το λύκειο βρισκόταν σε λειτουργία επανήλθε και την επόμενη μέρα. Έτσι στο προαύλιο του Λυκείου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο διάλειμμα προέτρεψε τον έτερο 17χρονο και άλλους δύο 16χρονους ενώπιον δεκάδων μαθητών να χτυπήσουν ξανά τον 15χρονο όπως και συνέβη. Eξέλιξη που προκαλεί ερωτηματικά για την ευκολία με την οποία εξωσχολικοί μαθητές εισήλθαν στην αυλή του Γενικού Λυκείου συνοικιακά της Λάρισας και την ώρα του διαλείμματος χειροδίκησαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σε βάρος του ίδιου μαθητή χτυπώντας τον με σφαλιάρες και μπουνιές στο πρόσωπο.

Διάσταση που εγείρει ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εξετάζεται από τη σχολική κοινότητα, γιατί δεν έγινε αντιληπτό από τους εφημερεύοντες καθηγητές την ώρα του διαλείμματος με δεδομένο πάντα ότι ο δεκαεξάχρονος δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του.
Μετά την καταγγελία του γεγονότος στην ΕΛΑΣ αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο μαθητή του ΕΠΑΛ κατηγορούμενος για σωματική βλάβη ηθική αυτουργία σε σωματική βλάβη και απειλή, ενώ αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν και άλλοι τρεις μαθητές. Ο 16χρονος μαθητής μεταφέρθηκε στο εφημερεύον πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς να απαιτηθεί νοσηλεία του, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης προαναγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Ο 17χρονος συλληφθείς καθότι ανήλικος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εισαγγελική εντολή, ενώ στην ΕΛΑΣ κλήθηκε η μητέρα του για να ενημερωθεί αλλά και για να τον παραλάβει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here