Λάρισα: Δάπεδο της Βυζαντινής ή Οθωμανικής εποχής αποκαλύφθηκε στην οδό Ασκληπιού

924

Τμήμα πήλινου δαπέδου κτιρίου, που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, χρονολογείται στη Βυζαντινή ή Οθωμανική εποχή, αποκαλύφθηκε χθες από συνεργείο που πραγματοποιούσε εργασίες επί της οδού Ασκληπιού, στο πλαίσιο του έργου Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, κατά τις εργασίες εκσκαφής του δρόμου, προκειμένου να τοποθετηθούν νέα δίκτυα ομβρίων υδάτων και κοντά στη συμβολή του με την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων, οι εργάτες βρέθηκαν μπροστά σε έναν συμπαγή όγκο πήλινων πλακών, τον οποίο και καθάρισαν προσεκτικά, καθώς εκτιμήθηκε ό,τι αφορούσε σε αρχαιολογικό εύρημα.

Ακολούθως κλήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, απ΄ όπου έσπευσαν άμεσα αρχαιολόγοι της για να ελέγξουν το εύρημα και να αποφανθούν για τη σημαντικότητά του.

Όπως δήλωσε στην «Ε» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια «πρόκειται για ένα μεμονωμένο εύρημα, χωρίς ιδιαίτερη σημασία και είναι απροσδιόριστης εποχής. Είναι ένα δάπεδο κτιρίου κατασκευασμένο με πήλινες πλάκες, και εκτιμώντας από το βάθος που βρέθηκε, θεωρούμε ότι είναι της Βυζαντινής ή της Οθωμανικής εποχής».

Λ.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here