Λάρισα: Η χαμένη τιμή του αρνιού…

464

«Όσοι καταφέρουν να πουλήσουν στα 5 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από το κόστος, θα είναι ευχαριστημένοι. Το ζητούμενο τα τελευταία χρόνια με τις πασχαλινές σφαγές των αμνοεριφίων είναι να περιορίσουμε τη χασούρα».

Ενδεικτικά τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία της Θεσσαλίας, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα εποχές του παρελθόντος, όταν οι κτηνοτρόφοι ανέμεναν το Πάσχα για να καλύψουν τα ετήσια έξοδα. Οι σφαγές που έγιναν για το Πάσχα των Καθολικών, κυρίως προς Ιταλία ήταν κατά το ήμισυ ελληνικά και κατά το έτερο ήμισυ ρουμάνικα. Δυστυχώς οι εισαγωγές αμνοεριφίων ήταν και φέτος αυξημένες, καθώς τους εμπόρους τους ενδιαφέρει η ένδειξη της σφαγής να είναι ελληνική. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πούλησαν τα μεσαία μεγέθους (έως 6-7 κιλά) αμνοερίφια με 4,30 ευρώ/κιλό τα αρνιά και 4,50 ευρώ/κιλό τα κατσίκια, ενώ για το ελληνικό Πάσχα η εκτίμηση είναι ότι η τιμή θα τσιμπήσει 20-40 λεπτά/κιλό.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρομπίνο «οι ελπίδες μας εναπόκεινται πλέον στον Ελληνα καταναλωτή, ο οποίος θα αναζητήσει το εγχώριο αρνί κι όχι το κατεψυγμένο –εισαγόμενο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να στηρίξει την ντόπια παραγωγή και κατανοεί ότι δεν έχει νόημα η περίφημη, ανούσια πολλές φορές συζήτηση για την τιμή του πασχαλινού οβελία…».

Γ.Ρ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here