Λάρισα: Αθώος ο «λαστιχάκιας»

349

Αθώο λόγω έλλειψης καταλογισμού έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έναν 34χρονο που κατηγορούνταν για φθορά ξένης περιουσίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Επρόκειτο για την γνωστή περίπτωση του «λαστιχάκια» που είχε απασχολήσει την πόλη της Λάρισας έντονα προ διετίας. Οι περιπτώσεις των παθόντων ήταν πολλές και η ζημιά που υπέστησαν αντίστοιχα μεγάλη.

Τον Μάρτιο του 2016 είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που έμειναν άφωνοι διαπιστώνοντας ότι ο άνθρωπος που αναζητούσαν και συνέλαβαν τελικά, δεν ήταν ένας «κοινός» κακοποιός αλλά ένας πολίτης με υψηλού επιπέδου βιογραφικό, το οποίο πέραν του πτυχίου πανεπιστημίου, περιελάμβανε μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού κλπ.

Συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν για τον Σταθμό του ΟΣΕ, προκειμένου να ταξιδέψει έχοντας νωρίτερα εκδώσει εισιτήριο.

Ο 34χρονος, όπως είχε γίνει γνωστό, βραδινές ώρες χρησιμοποιώντας στιλέτο μαχαίρωνε και τα τέσσερα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέλεγε τυχαία, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να τα αντικαταστήσουν αφού η φθορά δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ποινικού Κώδικα, που ενδεχομένως να βασίστηκε η απόφαση του δικαστηρίου, η πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη αν, όταν την διέπραξε, λόγω νοσηρής διαταραχής των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here