Λάρισα: Ασελγείς προτάσεις… μέσω Facebook – Από συνταξιούχο εφοριακό σε μαθήτρια γυμνασίου

529

Για ασελγείς προτάσεις που έκανε… μέσω Facebook σε 14χρονη καταδικάστηκε χθες 65χρονος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.

Το 2014 ο συνταξιούχος εφοριακός της Λάρισας δημιούργησε λογαριασμό (με ψευδώνυμο) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας «φίλη» την ανήλικη, στην οποία – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – «απηύθυνε προσωπικά μηνύματα, που προσέβαλαν την αξιοπρέπειά της στο επίπεδο της γενετήσιας ζωής», ασελγείς προτάσεις που περιγράφονται στα μηνύματα που έστειλε ο 65χρονος στη μαθήτρια Γυμνασίου – παιδί χωρισμένων γονιών.

«Τι δουλειά είχες με μια ανήλικη;» ρώτησε – δείχνοντας να απορεί – η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον κατηγορούμενο, ο οποίος στην απολογία του δήλωσε πως «την πάτησα», προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα μου κατέστρεψε τη ζωή, ήταν ένα λάθος» όπως παραδέχθηκε, χωρίς ωστόσο να πείσει το Δικαστήριο, που κλήθηκε να εκδικάσει μια υπόθεση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι ασελγείς προτάσεις έγιναν μέσω του Facebook.

Ο 65χρονος Λαρισαίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για «διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα δέκα πέντε έτη της ηλικίας με επακολουθήσασα συνάντηση, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση».

Αναλυτικότερα, ο συνταξιούχος εφοριακός δημιούργησε λογαριασμό – με ψευδώνυμο – στο «Facebook» και στις αρχές του 2014 «προσέθεσε στη λίστα των διαδικτυακών του “φίλων”» τη 14χρονη, που επίσης διατηρούσε λογαριασμό με ψευδώνυμο. Όπως τονίζεται στο κατηγορητήριο «με τον τρόπο αυτό ο κατηγορούμενος προσέγγισε την ανήλικη και διαμόρφωσε προσωπική σχέση μαζί της».

«Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας τους απηύθυνε στην ανήλικη προσωπικά μηνύματα, που προσέβαλαν την αξιοπρέπειά της στο επίπεδο της γενετήσιας ζωής» με ασελγείς προτάσεις που περιγράφονται στα μηνύματα, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Στα γεγονότα αναφέρθηκε καταθέτοντας η μητέρα της ανήλικης, ενώ στο ποιόν του χαρακτήρα του κατηγορουμένου αναφέρθηκαν οικείοι και πρώην συνάδελφός του, τονίζοντας ότι ο 65χρονος δεν θα μπορούσε να πράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται.

«Έχω μπλέξει» τόνισε ο 65χρονος απολογούμενος παρουσιάζοντας τα γεγονότα σχετικά με το πώς γνώρισε τη 14χρονη, αλλά και τις προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει με τους γονείς της, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούσαν στην ανήλικη.

Αναφερόμενος στα επίμαχα μηνύματα σημείωσε ότι είχε τη λανθασμένη εντύπωση ότι «απευθυνόμουν στη μητέρα της, έκανα λάθος και ζήτησα συγγνώμη». Για να παραδεχθεί λέγοντας ότι «αυτό το μήνυμα μου κατέστρεψε τη ζωή, ήταν ένα λάθος, την πάτησα».

Ο εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή του σημείωσε πως «από τις καταθέσεις της ανήλικης, αλλά κυρίως από τα μηνύματα στο Facebook», μεταξύ άλλων «προέκυψε η επαφή της ανήλικης μέσω του διαδικτύου εν γνώσει του κατηγορουμένου πως ήταν ανήλικη», για να προτείνει την ενοχή του 65χρονου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον 65χρονο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο 65χρονος είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 5 ετών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ