Λάρισα: Αρνείται τον φόνο της Κοντούλη ο 66χρονος επιχειρηματίας

333

«Αν ήξερα ότι θα βρισκόμουν στη θέση του κατηγορουμένου, θα την έβαζα στο πορτ παγκάζ και θα την πήγαινα ζωντανή», φέρεται να δήλωσε απολογούμενος χθες ο 66χρονος επιχειρηματίας από τον Αλμυρό, που κατηγορείται για την υπόθεση της εξαφάνισης της Εριέττας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη, η οποία αγνοείται από το 2002.

Η χθεσινή πολύωρη διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας συνεχίστηκε με την απολογία του 66χρονου κατηγορούμενου, ωστόσο, διακόπηκε για τις 5 Απριλίου, ενώ υπολογίζεται ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου θα εκδοθεί τον Μάιο, καθώς παρεμβάλλεται και το Πάσχα… Ο 66χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με θύμα τη Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, την 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι όλα όσα του επέρριψαν πρώην συνεργάτες του στη διαχείριση της περιουσίας της αγνοούμενης για τον φόνο και την εξαφάνιση του πτώματος της 70χρονης, είναι ψεύδη, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή στις ερωτήσεις που του έκανε, στηριζόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όλοι όσοι πλησίαζαν την αγνοούμενη μπαλαρίνα το έκαναν γιατί ήθελαν να καρπωθούν μέρος της ακίνητης περιουσίας της. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι η αξία των ακινήτων της 70χρονης ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που παρουσιάζονταν στα συμβόλαια, ενώ ανέφερε πως δεν είχε ανάγκη την περιουσία της, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία. Αναφορικά με το ότι δήλωσε στην κατάθεσή του ότι είχε συναντήσει την αγνοούμενη το 2007 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ενώ είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της το 2002 και στην ερώτηση της προέδρου γιατί δεν πήρε την 70χρονη να τη μεταφέρει στην Αστυνομία, απάντησε ότι «αν ήξερα ότι θα βρισκόμουν στη θέση του κατηγορουμένου, θα την έβαζα στο πορτ παγκάζ και θα την πήγαινα ζωντανή».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 5 Απριλίου, με τη συνέχιση της απολογίας του κατηγορούμενου σε ερωτήσεις της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και υπεράσπισης κατηγορίας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι ξεχωριστή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς δεν υφίσταται πτώμα… Η 70χρονη μπαλαρίνα αγνοείται από το 2002, ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκποιήθηκε. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με βούλευμά του παρέπεμψε τον 66χρονο ενώπιον του ακροατηρίου του ΜΟΔ Λάρισας, «για να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι: Στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, σε μη επακριβώς προσδιορισθέν χρονικό σημείο, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές Οκτωβρίου 2002 και εφεξής, ενεργώντας με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε άλλον. Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα – Μαρία – Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του». Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, βάσει της οποίας φέρεται να έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης και εναντίον της εν λόγω ποινής έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here