Λάρισα: Απάτη με φιλανθρωπικό πρόσχημα

292

Ως δικαστικοί λειτουργοί ή ακόμη και ως απεσταλμένοι του δεσπότη συστήνονται απατεώνες, που στοχεύουν στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, με απώτερο σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Σύμφωνα με καταγγελίες Λαρισαίων, τις τελευταίες ημέρες γυναίκα τηλεφωνεί σε ανυποψίαστες πολίτες λέγοντας ότι είναι απεσταλμένη ιερέα, το όνομα του οποίου αναφέρει και ζητάει οικονομική συνδρομή, προκειμένου να βοηθηθεί ανήμπορη οικογένεια κλπ.

Σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, συστήνεται ως ειρηνοδίκης που υπηρετεί στη Λάρισα αναφέροντας το όνομα ανύπαρκτης δικαστικής λειτουργού, ζητώντας οικονομική συνδρομή για την ενίσχυση συμπολίτη.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν αδιακρίτως (σ.σ. ακόμη και σε ιερούς ναούς), προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους ποντάροντας στη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη συμπολιτών. Όπως είναι γνωστό και από τα προηγούμενα χρόνια, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την περίοδο των εορτών και αναπτύσσουν δράσεις με διάφορα προσχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι προνοιακές δομές της Μητρόπολης Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων ή άλλων φορέων αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων («απεσταλμένων»), ενώ δεν απαιτούν χρήματα για τη στήριξη οικογενειών και πολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here