Λάρισα: Αντεργατικό το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

324

Με ένα ακόμη συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνέχισε σήμερα το βράδυ τις κινητοποιήσεις του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Μπλέκος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πέρα για πέρα αντεργατικό. Δεν έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, όπως λένε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρσι τον Αύγουστο, μιλούσε για «δίκαιη» ανάπτυξη. Η σημερινή κυβέρνηση, αφού παρέλαβε τη «δίκαιη» ανάπτυξη των προηγούμενων, δηλώνει ότι η δική της ανάπτυξη θα είναι «για όλους».
Ούτε δίκαιη μπορεί να είναι μια τέτοια ανάπτυξη, ούτε για όλους. Ανάπτυξη για τους λίγους είναι, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η ανάπτυξή τους μας έχει χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μεροκάματα πείνας. Δίπλα σε όλα αυτά που ζούμε από πρώτο χέρι, τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα μεροκάματα όχι μόνο θα παραμείνουν καθηλωμένα, αλλά με κάθε τρόπο θα μειώνονται:
Με γενίκευση της μισής δουλειάς.
Με χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας.
Με ακόμη περισσότερο χτύπημα του κατώτερου και μέσου μισθού.
Με απαλλαγή των εργοδοτών που δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους που θα μένουν ανασφάλιστοι.
Με μονιμοποίηση στα ελάχιστα για μισθούς και μεροκάματα, μέσω των περιβόητων «εξαιρέσεων» εφαρμογής των όποιων συλλογικών
συμβάσεων υπογράφουν. Και εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια, που ήδη υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο, για να εξασφαλίζουν στην εργοδοσία ότι ακόμη κι αν υπογράψει μια σύμβαση να έχει τον τρόπο να μην την εφαρμόσει επικαλούμενη το νόμο».
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here