Λάρισα: Ανοίγει το σούπερ μάρκετ της ρωσικής αλυσίδας MERE

487

Έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από τα τέλη Αυγούστου όταν η ρώσικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere είχε αναρτήσει το «σε λίγο καιρό μαζί σας!» στην ελληνική ιστοσελίδα της. Οι ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων της αναβάλλονταν έως σήμερα συνεχώς τόσο εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης ντόπιων προμηθευτών αλλά κυρίως λόγω των προβλημάτων και των περιορισμών στις μετακινήσεις και στους αριθμούς πελατών ανά κατάστημα την περίοδο του lockdown.

Η αρχή από την Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr το πρώτο σούπερ μάρκετ της Mere στην Ελλάδα θα ανοίξει, εκτός απροόπτου, την προσεχή Πέμπτη 13 Μαΐου στη Λάρισα. Το κατάστημα το οποίο έχει μισθωθεί από το περασμένο φθινόπωρο βρίσκεται στην οδό Αθανασίου Λαγού κοντά στον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει σούπερ μάρκετ των αλυσίδων Αρβανιτίδης και Μαρινόπουλος ενώ έμεινε ανεκμετάλλευτο για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο πριν από περίπου έναν μήνα αναρτήθηκε η ταμπέλα με το σήμα Mere στην πρόσοψη του καταστήματος, σημάδι ότι πλέον είχε εισέλθει στην τελική ευθεία για την λειτουργία του.

Η έως σήμερα καθυστέρηση και η επιλογή της έναρξης λειτουργίας λίγο μετά το άνοιγμα της εστίασης και με το ξεκίνημα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, σε συνδυασμό με την ποικιλία και τα μεγέθη των προϊόντων της, πιστοποιεί και το προφίλ των πελατών στους οποίους κυρίως στοχεύει η Mere στην ελληνική αγορά. Δηλαδή «επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων καταστημάτων λιανική και HORECA», όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων και στην ιστοσελίδα της.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, σε διάστημα λίγων ημερών μετά τη Λάρισα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα καταστήματα σε Κόρινθο και Τρίπολη, ενώ το σούπερ μάρκετ στον Λαγκαδά θα ακολουθήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Τελευταίο από τα γνωστά σημεία θα λειτουργήσει το κατάστημα στο Αγρίνιο.

Η πορεία των πρώτων πέντε σούπερ μάρκετ θα κρίνει την επέκταση με νέα σημεία και πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η διοίκηση της Mere έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία 80 καταστημάτων στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι οι αλυσίδες Aldi και Plus, που επίσης δραστηριοποιούνται στον τομέα των hard discount, είχαν θέσει αντίστοιχους στόχους, είχαν ανοίξει τα πρώτα καταστήματα τους στην ελληνική αγορά και αποχώρησαν μετά από μικρό διάστημα καθώς δεν κατάφεραν να συγκινήσουν με το προϊόν που πρόσφεραν το ελληνικό κοινό.

Πηγή: Powergame.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here