Λάρισα: Ανοιχτά προαιρετικά σήμερα τα καταστήματα – Κλειστά λέει ο Εμπορικός σύλλογος

305

Τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά έχουν τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, που είναι σε ισχύ από τις 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 06:00.

Η σχετική απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 07.00 μέχρι τις 22:30 με την εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 01.00 τη νύχτα, και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τος ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους αυτή προσεχή Κυριακή.

Το ωράριο λειτουργίας είναι διευρυμένο από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Κλειστή η αγορά την Κυριακή

Να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά καλεί τους Λαρισαίους εμπόρους ο Εμπορικός Σύλλογος, επισημαίνοντας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας έπειτα από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/5/21, σχετικά με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021 που προβλέπει την δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ΄ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης,
αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους συναδέλφους εμπόρους και επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά και αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.
Η αγορά της Λάρισας στην πλειοψηφία της, ακολούθησε το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και παρέμεινε κλειστή την περασμένη Κυριακή 16 Μαΐου όπως επίσης και το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό για τις μεγάλες αλυσίδες που παρέμειναν ανοιχτές.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σε όποια επιπλέον Κυριακή, πέραν τριών το χρόνο, καθώς επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα τις επιχειρήσεις, δεν συνεισφέρουν στην αύξηση του τζίρου αλλά και δεν επιδεικνύουν κανένα σεβασμό στην προσωπική ζωή και στον ελεύθερο χρόνο του κάθε επιχειρηματία και της οικογένειάς του.
Δυστυχώς η πίεση που ασκούν οι αλυσίδες πολυεθνικών και τα εκπτωτικά χωριά προς την κυβέρνηση είναι τόσο έντονη και μεθοδευμένη ώστε σταδιακά να οδεύουμε προς απελευθέρωση των Κυριακών και του ωραρίου, αν και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι κανένα από αυτά τα μέτρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ και ότι η Κυριακάτικη αργία θα διασφαλιστεί. Ωστόσο, εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική από τους ιθύνοντες, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θα πάρει δραστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του προβλήματος.
Η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here