Λαϊκή Συσπείρωση: «Ρεσιτάλ υποκρισίας δημάρχου και ΣΥΡΙΖΑ»

223

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το δημοτικό ραδιόφωνο:

Στη συζήτηση που διεξήχθη στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το δημοτικό ραδιόφωνο.
1. Αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι εκείνοι που την προκάλεσαν δεν αγωνιούν για την ποιότητα, τις συνθήκες εργασίας και την βελτίωση του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης μας. Αντίθετα επιδιώκουν «μ΄ ένα σμπάρο πολλά τριγώνια». Από τη μια με όχημα την ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης να ρίξουν «νερό στο μύλο» της καταστολής, και από την άλλη να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».
2. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, όπου με πρόσχημα την προστασία απ’ την πανδημία, ξεδιπλώνει ένα σχέδιο λαϊκής τρομοκράτησης και καταστολής που θέλει να βάλει τη λαϊκή διεκδίκηση στο γύψο. Ενώ με την ανιστόρητη «θεωρία των άκρων» η επικεφαλής της ΝΔ στο δήμο Λάρισας προσπάθησε να «βγάλει λάδι» την ακροδεξιά ρητορική στελεχών της παράταξής της, όπως και του γραφικού αντικομμουνιστή εκπροσώπου του ακροδεξιού-φασιστικού μορφώματος της «Λαρισαίων Κοινόν». Στην προσπάθειά τους αυτή τα έβαλαν όλα στο μπλέντερ. Τις «γνωστές – άγνωστες» προβοκατόρικες ομάδες και τις χυδαιότητες που εκφράστηκαν δημόσια με αφορμή το όργιο καταστολής της 6ης Δεκέμβρη στη Λάρισα, μαζί με το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα που δεν έχει καμιά σχέση μαζί τους.
3. Θεωρούμε κατάντια να αυτοδιορίζονται κάποιοι ως «ραδιοφωνικοί ειδικοί εισαγγελείς», με «καθηκοντολόγιο» τη δικαιολόγηση της καταστολής και τη συκοφάντηση ραδιοφωνικών παραγωγών, δημοσιογράφων και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Ούτε το λαό πείθουν ούτε την πλειοψηφία των απλών αστυνομικών, που βρίσκονται στο δρόμο και αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους τόσα προβλήματα, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή με την πανδημία του κορονοϊού.
4. Η διοίκηση Καλογιάννη έχει σοβαρές ευθύνες γιατί με την έως τώρα πολιτική της στο δημοτικό ραδιόφωνο το έχει υποβαθμίσει σημαντικά. Συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το οδήγησε στη συρρίκνωση, σε εντελώς ακατάλληλες εγκαταστάσεις, υποστελεχωμένο και με απαρχαιωμένο εξοπλισμό. Επομένως δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς πίσω από την πραγματικά φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια των λιγοστών εργαζόμενων, δημοσιογράφων και των μουσικών παραγωγών του.
5. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν ψήφισμα που καλούσε σε καταδίκη της απόπειρας ποινικοποίησης της πολιτικής άποψης, στηλίτευε το όργιο της αστυνομικής βίας και της καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, γιατί θέλει να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους. Διαχώριζε τους απλούς αστυνομικούς από τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες και το ρόλο τους στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, και ζητούσε την ανάκληση της άδικης απομάκρυνσης του ραδιοφωνικού παραγωγού από το δημοτικό ραδιόφωνο.
6. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στο Δήμο ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην υποκρισία. Καθώς μετά τις σχετικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, τις «κορώνες» και τους «δεκάρικους» στη διάρκεια της συνεδρίασης ενάντια στη λογοκρισία και την καταστολή, στο τέλος ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με τον δήμαρχο, στήριξαν επί της ουσίας την ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης, στη λογική των «ορίων» στην έκφραση πολιτικής άποψης στο δημοτικό ραδιόφωνο, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού παραγωγού. Τζάμπα τόσο μελάνι χύθηκε τελικά, με τα αντίστοιχα «κροκοδείλια» δάκρυα. Βέβαια δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δώσει εξάλλου τα διαπιστευτήριά τους και ως κυβέρνηση. Καθώς όχι μόνο διατήρησαν, αλλά και ενίσχυσαν τους κατασταλτικούς σχηματισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Εκτός εάν πχ. τις «Αύρες» της αγόρασαν για να σβήνουν τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.
7. Θεωρούμε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και να μετακινηθεί σε ασφαλείς και ανθρώπινες εγκαταστάσεις. Να δώσει λόγο και φωνή στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τη νεολαία και τους λαϊκούς φορείς της πόλης μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here