Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους πεζοδρόμους

316

Σε δρόμους «ταχείας» κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί οι πεζόδρομοι πέριξ του Φρουρίου. Το πρόβλημα ξεκινά από την οδό Βανιζέλου και την οδό Ηφαίστου και μεταφέρεται στη Φιλελλήνων, την Παπαναστασίου αλλά και στη Μητροπολίτου Διονυσίου του Φιλοσόφου. Ειδικά τις πρωινές ώρες ο χώρος για τους πεζούς είναι περιορισμένος.

Οι πεζόδρομοι έχουν δώσει τη θέση τους σε δρόμους διπλής κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, τα μικρά φορτηγά και τα μηχανάκια. Οι πολίτες αγανακτισμένοι ζητούν την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ή της Τροχαίας. Υποστηρίζουν ότι «δεν είναι κατάσταση αυτή, να μην μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια πάνω σε έναν πεζόδρομο. Την ίδια ώρα που άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Λάρισας πεζοδρομούνται, τα οχήματα κινούνται ανενόχλητα στο υπόλοιπο δίκτυο που είναι αποκλειστικά για πεζούς».

Η ίδια εικόνα στους περισσότερους πεζοδρόμους με τους οδηγούς να πατούν το κλάξον στους πεζούς που τους καθυστερούν τη διέλευση από τον πεζόδρομο. Σταθμευμένα οχήματα κοσμούν τον πεζόδρομο της Αλ. Παπαναστασίου. Σε άλλον έναν δρόμο «ταχείας» κυκλοφορίας έχει μετατραπεί η Μητροπολίτου Διονυσίου του Φιλοσόφου (πρώην Σκυλοσόφου). Ο κατηφορικός δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από οδηγούς οχημάτων και μικρά παιδιά που παίζουν ανενόχλητα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Άλλοι εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χώρο κάτω από τα στέγαστρα της βιοκλιματικής ανάπλασης για να παρκάρουν το όχημά τους. Την ίδια στιγμή που λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας διπλής κατεύθυνσης για να εξυπηρετεί τους πολίτες, όπως είναι η οδός Πολυκάρπου.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here