Κτηνωδία! Μαζική θανάτωση αδέσποτων σκύλων στην Αγιά

359

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί τις τελευταίες ημέρες στην Αγιά η παρανοϊκή προσπάθεια, κάποιου ή κάποιων, εξολόθρευσης ως και του τελευταίου αδέσποτου σκύλου στην κωμόπολη.

Από τις 9 Αυγούστου, όταν και βρέθηκαν τα πρώτα θανατωμένα με δηλητήριο σκυλιά, ως χθες, που εντοπίστηκαν τα τελευταία τρία, μέσα δηλαδή σε διάστημα δεκατεσσάρων ημερών, ο κατάλογος των νεκρών ζώων έχει φτάσει τα είκοσι.

Ένας απίστευτος αριθμός που πιθανότατα γρήγορα θα διπλασιαστεί, αφού όπως μας εξηγεί η πρόεδρος του τοπικού Ζωοφιλικού Σωματείου «ΖΩΗ», Κική Νικολούλη, αγνοούνται ακόμη είκοσι σκυλιά που ήταν καταγεγραμμένα από το σωματείο πως ζουν και κυκλοφορούν μη δεσποζόμενα, στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα μέσα στην Αγιά.

Η κ. Νικολούλη επισημαίνει δε το γεγονός πως το φάρμακο που χρησιμοποιείται φέρεται να είναι ταχέως δραστικό, αφού υπήρξαν μαρτυρίες πολιτών πως σκυλιά βρέθηκαν πεθαμένα μέσα σε σχεδόν δύο ώρες αφότου είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, είτε για τάισμα, είτε για ένα απλό χάδι και παιχνίδι. Τα περισσότερα περιστατικά εντοπίστηκαν σε κεντρικότατα σημεία στην Αγιά, όπως στις οδούς Λαρίσης και Αγιοκάμπου, και πέριξ του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι καθημερινές, ανατριχιαστικές, πια, εικόνες νεκρών ζώων στις γειτονιές έχουν σοκάρει και θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοί της ξέρουν να συνυπάρχουν με τους σκύλους. Άλλωστε εκατοντάδες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σκυλιά και για συντροφιά και για φύλαξη, και ιδιαίτερα στο κυνήγι. Κάθε νοήμων Αγιώτης καταδικάζει την πρωτόγνωρη, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση, μαζική θανάτωση των δύσμοιρων τετράποδων, ενώ ήδη ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Ζωοφιλικού Σωματείου οι εισαγγελικές αρχές της Λάρισας και κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων. Όλος ο κόσμος ζητάει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, να τιμωρηθούν παραδειγματικά κι, επιτέλους, να μπει μια σειρά από τη Δημοτική Αρχή στο θέμα των αδέσποτων με τη δημιουργία ίσως κάποιου αξιοπρεπούς χώρους φιλοξενίας, φύλαξης και προστασίας αυτών.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here