Κουρέτας την νηστεία: “Καλύτερα ένα κομματάκι κατσίκι την καθαρά Δευτέρα, παρά μισό κιλό χταπόδι και χαλβά!”

155

Ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια αναφέρθηκε στη νηστεία.

Δείτε τι έγραψε:

“Ξεκινάει η σαρακοστή μεθαύριο και ανοίγουν τέτοιες μέρες κουβέντες για νηστείες κλπ. Χθες βράδυ είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα στο youtube στο κέντρο ορθοδόξων σπουδών της μητρόπολης Κρήτης στο Κολυμπάρι. Θα την ανεβάσω .
Η τάση της εποχής είναι υγεία στη διατροφή . Όμως τι νόημα έχει ένας vegan όταν τρώει παραπάνω από κάποιον που τρώει κρέας; Το πρόβλημα είναι να δώσουμε το περιβάλλον λένε. Αυτή είναι η μία όψη που κρύβει πολλά. Η νηστεία είναι στάση ζωής
Λιτή ζωή, μακριά από τον καταναλωτισμό που μας έχει αιχμαλωτίσει σε μια ζωή έξω από τις πραγματικές μας ανάγκες. Λένε άλλοι: κοτόπουλο και σαλάτα κάθε μέρα για να είμαι υγιής και λεπτός. Όμως αν ρίξουν μια ματιά στις μεγάλες εταιρείες εκτροφής κοτόπουλων στο εξωτερικό όχι εδώ γιατί εδώ δεν έχουμε μεγάλους παίχτες, θα δει ότι όλη η έρευνα τους είναι πάνω στην φλεγμονή που γίνεται επειδή τα κοτόπουλα δεν κινούνται και τρώνε πολύ . Και υποφέρουν από φλεγμονές σε όλο το σώμα . Και προσπαθούν να την μειώσουν με ένα σωρό ουσίες .
Όμως βλέπετε η τάση : vegan για το περιβάλλον και κοτόπουλο για υγεία και επίπεδη κοιλιά για να ρίξω γκόμενες το καλοκαίρι η η κυρία να δει σύντροφο νέο στο κρεβάτι.
Η νηστεία η λελογισμένη σε όλα λέει ναι με μέτρο . Με λιτή ζωή. Κοντά στις ανάγκες τις πραγματικές . Καλύτερα ένα κομμάτι κατσίκι την καθαρά Δευτέρα παρά μισό κιλό χταπόδι και μισο κιλό χαλβά .
Σας χάλασα λίγο αλλά είπαμε λέμε αλήθειες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here