Κουρέτας: Οι φακές και τα ρεβύθια από την κοιλάδα του Εννιπέα δεν μπορουν να καλύψουν την λοξα μας να τρώμε υγιεινά;

113

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση από τον καθηγητή Δ. Κουρέτα ανέβηκε στα social media στην οποία αναφέρεται για άλλη μία φορά στις διατροφικές μας συνήθειες.

Δδείτε τι έγραψε:

“Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αύξηση της θερμοκρασίας διαβάζω πολλά άρθρα για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Δεν θα γράψω γιατί υπάρχουν πιο γνωστες από μένα .
Όμως ήθελα να πω κάτι. Διαβάζω ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν . Το θέμα έχει λυθεί ως άσκηση σε πανεπιστήμιο της Ν Υόρκης και λέει ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνουμε . Μιλάει για φωτοβολταϊκά σε κάθε στέγη που επιδοτείται σε μεγάλο βαθμο, μιλάει για ανεμογεννήτριες δίπλα στις εθνικές οδούς όπως στη Σλοβακία πχ, και όχι πάνω στα βουνά , μιλάει για ανεμογεννήτριες στη θάλασσα οπως η Δανία, μιλάει για το λιγνίτη που δυστυχώς έπρεπε να ξανακάνουμε πρώτη ύλη μέχρι το 2030 όπως η Γερμανία και η Κίνα ( η οικολογική ευαισθησία της κυβέρνησης μας έφαγε ). Ότι ακριβώς δεν κάνουμε.
Δηλαδή αν κάποιος τρώει κινόα που παράγεται στις Άνδεις και κάνει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα να φτάσει στον Αγιόκαμπο που κάνω μπάνιο , έστω και αν ο τρόπος που θα φτάσει ενεργειακά είναι πράσινος σημαίνει ότι αυτό είναι σωστό;
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουμε ένα σωρό προϊόντα που κάνουν τρομερές αποστάσεις να φτάσουν εδώ ενώ αυτά τα προϊόντα είναι μόδα. Δηλαδή οι φακές και τα ρεβύθια που παράγονται στην κοιλάδα του εννιπεα στα Φάρσαλα δεν μπορουν να καλύψουν την λοξα μας να τρώμε υγιεινά; Σας πληροφορω ότι η σταφίδα η μαύρη της Αιγιάλειας , οι φακές του εννιπεα , τα αμύγδαλα του Συκουρίου , τα κάστανα του Κισσάβου , η μυζήθρα της Ελασσόνας, οι ελιές του Πηλίου , το κατσικίσιο κρέας , τα κρύσταλλια του Τυρνάβου , το μέλι από την κοιλάδα του Βίκου φτάνουν για να χορτάσουμε και τη οικολογική μας λοξα και την κοιλιά μας. Και αργά το βράδυ αν ιδρώνουμε το σωβρακο μας με το περπάτημα θα κάνουμε ένα πολύ καλό και ήρεμο ύπνο . Και θα έχουμε και μια σωστή ενεργειακά στάση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here