Κορωνοϊός: Η Λάρισα στις περιοχές που πρωταγωνιστούν στο ράλι του Αυγούστου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

629

Αττική και Θεσσαλονίκη είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοίού, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Μέσα σε 10 μόλις μέρες, οι δύο αυτές περιοχές έχουν περισσότερες από 300 νέες λοιμώξεις σε κάθε μία, ενώ στους πέντε πρώτους μήνες της επιδημίας είχαν περίπου από 1.500.

Αυξητική είναι η τάση και στα εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία κατέχουν την τρίτη θέση. Ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται περιοχές, όπως η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Λάρισα και ο Έβρος. Στον πίνακα περιλαμβάνεται και η Ευρυτανία, η οποία δεν είχε εμφανίσει κρούσμα στην πρώτη φάση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την 1η Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 1.292 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 7 θάνατοι από CoViD19 και 14 νέες διασωληνώσεις ασθενών.

Στη χθεσινή αξιολόγηση κινδύνου, οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) επισημαίνουν πως ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης της CoViD-19 είναι υψηλός σε χώρες όπου σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες.  Στις χώρες αυτές, ο συνολικός κίνδυνος κλιμάκωσης είναι πολύ υψηλός, εάν δεν εφαρμοστούν ή ενισχυθούν τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μέτρων απόστασης και της ανίχνευσης επαφών και έχουν επαρκή ικανότητα δοκιμής. Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης είναι υψηλός για τις χώρες που δεν αναφέρουν αύξηση στις νοσηλείες, αλλά έχουν αύξηση στη θετικότητα των τεστ, γεγονός που υποδηλώνει αύξηση των επιπέδων μετάδοσης.

Στην Ελλάδα, παρατηρείται μικρή αύξηση των νοσηλειών και αξιοσημείωτη αύξηση των θετικών δειγμάτων.

Οι ειδικοί του ECDC προειδοποιούν πως ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης του COVID-19 είναι πολύ υψηλός για χώρες όπου δεν εφαρμόζονται πολλαπλά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, και έχουν ανεπαρκή ανίχνευση επαφών και ικανότητα τεστ.

Πηγή: euro2day.gr, indicator.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here