Κοπή βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

417

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το απόγευμα του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάζοντας μια συγκροτημένη πολιτιστική πολιτική με εξωστρέφεια, αποτελεί πλέον έναν πολιτιστικό οργανισμό πανελλαδικής εμβέλειας και κύρους. Η ποιότητα των εκθέσεων, δράσεων και καινοτόμων εκδηλώσεων, η μεγάλη εκδοτική δραστηριότητα καταλόγων και εντύπων, καθώς και οι συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας αλλά και του εξωτερικού, της έχουν προσδώσει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
Η συνάντηση όλων των μορφών της τέχνης, η δραστηριοποίηση λειτουργίας όλων των χώρων, τα πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα, η δημιουργία μουσειοσκευής που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έφεραν μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας. Μια ζωντανή κυψέλη πολιτιστικών δρώμενων.
Ενδεικτικά για το 2019 φιλοξενήθηκαν περίπου 125 εκδηλώσεις σε όλους του χώρους της.
Στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης, παρέχοντας την ποιότητα της εικαστικής τέχνης, δημιουργήθηκαν 26 παιδικά τμήματα (ζωγραφικής και κεραμικής), 8 προεφηβικά τμήματα (ζωγραφικής), 2 εφηβικά τμήματα (ζωγραφικής) και 6 τμήματα ενηλίκων (ζωγραφικής, κεραμικής και χαρακτικής). Ένα ζωντανό φυτώριο παραγωγής πολιτισμού και γνώσης.
Κορυφαία στιγμή για την Πινακοθήκη αποτέλεσε η παρουσίαση της εναπανασχεδιασμένης έκθεσης της μόνιμης συλλογής με τίτλο «Επανασύνδεση: Ο Τόπος, η Ιστορία, οι Άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα». Η νέα μουσειολογική μελέτη, με την ανάδειξη έργων της συλλογής που για πρώτη φορά εκτίθενται καθώς και ο καινοτόμος σχεδιασμός των χώρων, έδωσε μια νέα δυναμική στο μουσείο αναζωογονώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Παράλληλα στο κτίριο έγιναν παρεμβάσεις εξωραϊσμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, εγκατάσταση καμερών μεγάλης ευκρίνειας για λόγους ασφάλειας, αναδιοργάνωση του πωλητηρίου, «ενεργοποίηση» του χώρου τη βιβλιοθήκης ως ζωντανού χώρου δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Η πληθώρα μάλιστα των εκδηλώσεων στο αμφιθέατρο την έχουν αναδείξει σε έναν χώρο πολυπολιτισμικής δραστηριότητας που οι συμπολίτες έχουν αγκαλιάσει.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πληθώρα των δωρεών που δέχθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα όλο το διάστημα από το 2015 έως το 2019 που συνολικά αγγίζει τον αριθμό των 126 έργων.
Τέλος, η ορθή διαχείριση των οικονομικών από την επιχορήγηση του Δήμου Λαρισαίων αλλά και τα έσοδα που διασφαλίζει από ίδιους πόρους και τα αποθεματικά της της προσδίδουν την ασφάλεια για την καλή λειτουργία της και τη συνέχιση του έργου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ