Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

273

Και παρουσίαση του φωτογραφικού οδοιπορικού των Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή «Από την Λάρισα στο Ιράν»

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τρίτη28 Ιανουαρίου2020 και ώρα 18:00στην Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό το φωτογραφικό οδοιπορικότων Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή με τίτλο «Από την Λάρισα στο Ιράν», διάρκειας: 75 λεπτών, με παράλληλο σχολιασμό.
Ο Αδριανός Λέκκας και η Ρούλα Σιλιντζή περιγράφουν χαρακτηριστικά το οδοιπορικό τους: «Ήταν Ιούνιος του 2019, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας αυτό. Ένα ταξίδι σε μια χώρα «δύσκολη» τουριστικά, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική. Έξι μήνες πριν, το σχεδιάζαμε και ένα χρόνο πριν, το φανταζόμασταν.Ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο μας, φτάσαμε Αλεξανδρούπολη, περάσαμε Τουρκία, όπου και διανυκτερεύσαμε τρία βράδια.Το τελευταίο βράδυείμασταν στο Βαν, όπου και αφήσαμε το αυτοκίνητο και την επόμενη μέρα με το τρένο των Ιρανικών σιδηροδρόμων, διανύοντας 1000 χιλιόμετρα φτάσαμε στην Τεχεράνη.Μείναμε τρείς μέρες εκεί και στη συνέχεια με τουριστικό λεωφορείο 25 θέσεων , πήγαμε στη Γιαζντ. Στη συνέχεια στο Σιράζ, στην Περσέπολη και στο Ισφαχάν. Έπειτα στην Ταμπρίζ και φτάνοντας στα σύνορα με Τουρκία (τα οποία περάσαμε με τα πόδια), επιστρέψαμε στο Βαν, απ’ όπου πήραμε το αυτοκίνητό μας. Διασχίζοντας ξανά την Τουρκία, τρεις διανυκτερεύσεις και πάλι και τελικά φτάσαμε στην Λάρισα…»
Το Ιράν,όπωςσημειώνουν, είναι μια χώρα 83.000.000 κατοίκων με πολύ ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Η χώρα έχει να επιδείξει έναν εκπληκτικό πολιτισμό μέσα από τα πληθωρικά της μνημεία, τα παλάτια, τις γέφυρες, τα μουσεία, τα πάρκα, τους υπέροχους κήπους, με τα λουλούδια και τα τρεχούμενα νερά. Το ταξίδι τους αυτό ήταν μια πραγματική αποκάλυψη. Ασφαλές και εύκολο, σε μια χώρα «παρεξηγημένη» τουριστικά, που«επιδεικνύει» απλόχερα, τον από αρχαιοτάτων χρόνων σπουδαίο πολιτισμό της. Αυτό το μοναδικό ταξίδι και την εμπειρία τους θα μοιραστούν μαζί μας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
18:00 Προσέλευση, παρουσίαση συλλεκτικής κάρτας μέλους 2020 (χορηγός: PlayhouseAtelier), ανανέωση συνδρομών&εγγραφή νέων μελών
18:30Προβολή και σχολιασμός του φωτογραφικού οδοιπορικού των Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή «Από την Λάρισα στο Ιράν»(διάρκεια: 75 λεπτά)
19:45 Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

«Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here