Κολωνός: Πληρώνεται κανονικά ο 36χρονος νοσηλευτής πρώην υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

87

«Απών από την εργασία του» δηλώνεται ο εργαζόμενος του «Μεταξά» ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των βιασμών σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Ο 36χρονος λαμβάνει κανονικά τον μισθό του, σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο 36χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά», ο οποίος προφυλακίστηκε για εμπλοκή στους βιασμούς κατά της 12χρονης στον Κολωνό, εισέπραξε κανονικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου.

Ο συγκεκριμένος δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαθεσιμότητα, λόγω γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι έδωσε σχετική εντολή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Όχι μόνο δεν απολύθηκε από το Δημόσιο, αλλά ούτε καν σε διαθεσιμότητα δεν έχει θέσει ακόμη το νοσοκομείο τον 36χρονο. Δεν εκτέλεσαν καν την εντολή του Υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως, εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Ενώ θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου, που έδωσε εντολή ο Υπουργός κ. Πλεύρης να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης», ζητά η Ομοσπονδία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here