Κόκκαλης σε Σκρέκα: Αδικαιολόγητα και συνεχόμενα μπλακ άουτ στα παράλια της Λάρισας τα καταδικάζουν σε οικονομικό αφανισμό

81

Ανεξήγητες και αδικαιολόγητες συνεχόμενες διακοπές ρεύματος οι οποίες καταδικάζουν σε οικονομικό αφανισμό τα παράλια του νομού Λάρισας, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο οι επαγγελματίες των παράλιων του Ν. Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος.
Αυτή η νοσηρή και επαναλαμβανόμενη κατάσταση έχει φέρει τους επιχειρηματίες των καταστημάτων της περιοχής, εστίασης και όχι μόνο, σε κατάσταση απελπισίας, καθώς κάθε φορά που συμβαίνει αυτό οι ζημιές είναι τεράστιες για τους καταστηματάρχες αφού όχι μόνο δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους χωρίς ρεύμα αλλά και πολλά από τα προϊόντα δεν μπορούν να συντηρηθούν χωρίς ψύξη και καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Αγιάς κ. Ν. Ντάγκα ο Δήμος επικουρικά στέκεται υπέρ της αγωγής των επιχειρηματιών και θα προχωρήσει και ο Δήμος σε αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ καθώς εκτός του ότι προέκυψαν σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση, προκλήθηκαν βλάβες στη λειτουργία των μηχανημάτων εξαιτίας της πολύωρης διακοπής .
Επισημαίνεται από όλους ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό γίνεται χρόνια και συμβαίνει κατά κύριο λόγο σε περιόδους τουριστικής αιχμής. Αναφέρεται ότι η κατάσταση έχει δημιουργήσει σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων για το τι ακριβώς πραγματικά συμβαίνει καθώς οι λόγοι διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ παραμένουν ανεξήγητοι και αδικαιολόγητοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here