Κόκκαλης σε χαλαζόπληκτους: Σε τρεις βδομάδες οι εκτιμήσεις, τέλος του έτους πληρωμές

321

Αυτοψία σε χαλαζόπληκτες περιοχές των δήμων Φαρσάλων κι Ελασσόνας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΖΙΑ «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, δηλώνοντας στους αγρότες πως οι εκτιμήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα γίνουν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σε δήλωσή του συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε: «Δυστυχώς φέτος είναι από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους αγρότες του νομού Λάρισας, που δοκιμάζονται από αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το χαλάζι των περασμένων ημερών προκάλεσε σημαντικές ζημιές που σε κάποιες περιπτώσεις σε χωριά των Φαρσάλων, ήταν πραγματικά ολικές. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις διαβεβαιώνω τους πληγέντες αγρότες πως – εφόσον διαπιστωθεί από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ η ολοκληρωτική καταστροφή – θα αναζητηθούν κι άλλες λύσεις για να αναπληρωθεί στο μέγιστο το εισόδημά τους.
Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων, αυτές θα γίνουν πριν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ οι πληρωμές εντός έξι μηνών, δηλαδή πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Με την ευκαιρία, θέλω τέλος να ενημερώσω πως έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων οι οποίες αφορούν το 2018. Αναμένεται η τυπική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here