Κόκκαλης: Όχι σε κοινωνικούς εκβιασμούς, εδώ και τώρα ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας

82

Τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρη Κατσικονούρη και τον αναπληρωτή του κ. Γιώργο Αποστολίνα, συνάντησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα εν μέσω της παρατεταμένης πανδημίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης είχε επαφές και με εργαζόμενους στο νοσοκομείο, ενώ σε δήλωσή του σημειώνει πως «σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την πανδημία, η κυβέρνηση αντί να συσπειρώνει την κοινωνία, διχάζει και αρνούμενη να λάβει τα αυτονόητα μέτρα, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες.
Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως το εμβόλιο αποτελεί βασικό όπλο για τη καταπολέμηση της πανδημίας. Όχι το μοναδικό αλλά το βασικό. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όλοι προχωρούν στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού με στόχο να προστατεύσουν πολίτες και να στήσουν τοίχος ανοσίας.
Συντασσόμαστε με τη κεντρική θέση του ΠΟΥ για εμβόλια για όλους παντού, ζητήσαμε την άρση της πατέντας, ταχθήκαμε ανεπιφύλαχτα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Τονίζουμε όμως ταυτόχρονα ότι το εμβόλιο είναι αναγκαία, αλλά όχι «αναγκαία και ικανή» συνθήκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει επίσης πως «απαιτούνται παράλληλα μια σειρά από παρεμβάσεις στήριξης της δημόσια υγείας, όπως η ενίσχυση του ΕΣΥ και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά ανοίγει εν μέσω πανδημίας και τη συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση υπηρεσιών του ΕΣΥ.
Απαιτείται σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και μελέτες, ιχνηλάτηση και μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Μέτρα για τους χώρους εργασίας τα μέσα μεταφοράς και τις σχολικές αίθουσες, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει ακόμα και σήμερα να μην ασχολείται. Και φυσικά απαιτείται η ενίσχυση στο πεδίο της μάχης των ΜΕΘ με όσα φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και να σώσουν ζωές».
Ο Λαρισαίος βουλευτής κατέληξε λέγοντας πως «υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δικής τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα.
Λέμε «ναι» στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις και τασσόμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Ας μη γίνει η πανδημία το άλλοθι για την κυβέρνηση να κρύψει κάτω από το χαλί τα χάλια του δημοσίου συστήματος υγείας. Όχι σε κοινωνικούς εκβιασμούς, εδώ και τώρα ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here