Κόκκαλης: Ο πρωθυπουργός βαθμολογήθηκε με… μονάδα στις προφορικές εξετάσεις της ΔΕΘ

268

Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα όσα είπε για τον πρωτογενή τομέα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φορώντας τον μανδύα του «σοβαρού πολιτικού που αποτάσσει την παροχολογία» ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε μισόλογα και διαπιστώσεις για να καλύψει – αν μπορεί αυτό να γίνει – τη γύμνια της πολιτικής του σε ότι αφορά το στρατηγικής σημασίας ζήτημα της μείωσης του αγροτικού κόστους παραγωγής.
Χωρίς κανένα σχέδιο για το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου – το οποίο θυμίζω πως είχε δρομολογηθεί με δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιούνιο στη Ζαγορά, χωρίς καμία κουβέντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων που εμείς ως κυβέρνηση εισαγάγαμε και προπαντός επαναφέροντας στο σημείο μηδέν το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαθμολογήθηκε με… μονάδα στις προφορικές εξετάσεις της ΔΕΘ, σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα.
Την ίδια ώρα, βάζει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες και στην αγροτική ασφάλιση, αψηφώντας την εν εξελίξει – από τον περασμένο Δεκέμβριο – διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ.
Την ίδια ώρα ο υπουργός του, στο χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης, παραδέχεται σε συνέντευξή του πως είναι «γοητευμένος… αλλά άσχετος με τα αγροτικά» ζητήματα.
Με αυτούς θα πάει μπροστά η χώρα; Ο «μήνας του μέλιτος» γι’ αυτή την κυβέρνηση τελειώνει. Σύντομα θα βρεθεί απέναντι στο μένος των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων αγροτών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here