Κόκκαλης με συνεταιριστές: Το βαμβάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνικό προϊόν

270

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ.κ. Φώτη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραΐσκο αντίστοιχα, είχε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με βασικό αντικείμενο το βαμβάκι.
Στη συζήτηση αναλύθηκε εκτενώς η πορεία της φετινής βαμβακοκαλλιέργειας, όπου οι συνεταιριστές εξέφρασαν στον πρώην υφυπουργό την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της τιμής του προϊόντος, αφού τα πρώτα «σημάδια» από την αγορά έχουν χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. Αυτό όπως επισημάνθηκε στον κ. Κόκκαλη, θα είναι καταστροφικό για τους καλλιεργητές καθώς το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερά, σε υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ομάδας εργασίας βάμβακος, η οποία υπενθυμίζεται πως είχε συσταθεί από τον Λαρισαίο πρώην υφυπουργό, με τα μέλη του Συνεταιρισμού να τονίζουν την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και παράλληλα την ανάγκη ουσιαστικότερης εκπροσώπησης των αγροτών στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.
Τέλος, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε την ανάγκη το βαμβάκι να αντιμετωπιστεί ολιστικά ως «εθνικό προϊόν», τονίζοντας στους συνεταιριστές πως θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να φθάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο το ζήτημα και να γίνουν και οι 300 βουλευτές κοινωνοί της προσπάθειας ανάδειξης του προϊόντος.
«Αφήσαμε πίσω μας παρακαταθήκη σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και ανάδειξη της βαμβακοκαλλιέργειας, η οποία εδώ και δεκαετίες παραμένει μία σταθερή αξία στο Θεσσαλικό κάμπο. Επιθυμούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και στην κατεύθυνση αυτή είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με τις προτάσεις μας, αλλά και με την προώθηση των απόψεων των ίδιων των παραγωγών, στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here