Κόκκαλης με Σκουρλέτη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργάζεται για τους λίγους

265

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στη Λάρισα, με αφορμή την έλευση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Πάνου Σκουρλέτη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός με αφορμή και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ουσιαστικά απαλλάσσει από κάθε ευθύνη το τραπεζικό σύστημα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς μέρα με την ημέρα, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργάζεται για τους λίγους. Όπως στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο οι υποτιθέμενες επενδύσεις ήταν για λίγους, έτσι και χθες πέρασε μία επαίσχυντη διάταξη η οποία όχι απλά παραβιάζει τη νομοθεσία, αλλά και προκαλεί οικονομική ζημιά σε συμπολίτες μας. Πλέον για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος τράπεζας, πρέπει ο ίδιος ο τραπεζίτης να καταθέσει μήνυση στον εαυτό του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο. Χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφυγαν στα δικαστήρια για να σώσουν την πρώτη κατοικία, την περιουσία τους. Έχασαν την περιουσία τους, γιατί οι τράπεζες τους έλεγαν ότι «είχαν δόλο όταν έπαιρναν το δάνειο». Και τώρα αυτή η κυβέρνηση παραγράφει το δόλο για τους τραπεζίτες».
Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι «η ισχυρότατη εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΖΙΑ την 7η Ιουλίου ήταν εντολή διεύρυνσης, να έρθει το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία, γι’ αυτό και οι επισκέψεις του γραμματέα (σ.σ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη) σε όλη την Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί ο μεγάλος δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος.»
Ο κ. Κόκκαλης κατέληξε λέγοντας πως «δε βιαζόμαστε να επιστρέψουμε στις καρέκλες γιατί δε γεννηθήκαμε με αυτές. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας ανήκει σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα μας… Εμείς θα είμαστε εδώ με μία εποικοδομητική αντιπολίτευση, συνομιλώντας παράλληλα με την ίδια την κοινωνία.»
Αργότερα, οι κ.κ. Σκουρλέτης και Κόκκαλης συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here