Κόκκαλης: Λύπη και αποτροπιασμός για τη μαζική θανάτωση ζώων στα παράλια της Αγιάς

263

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, προκάλεσε η είδηση της μαζικής θανάτωσης σκύλων στα παράλια του δήμου Αγιάς.
Ο κ. Κόκκαλης επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα εκφράζοντας τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για το θέμα.
Σε δήλωσή του ο Λαρισαίος βουλευτής τονίζει τα εξής: «Λύπη, αγανάκτηση και αποτροπιασμό νιώθουμε όλοι μας για την μαζική θανάτωση σκύλων που έγινε με φόλες στα παράλια του νομού μας. Καθημερινά βλέπουμε περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, τα οποία μας προσβάλλον όλους βάναυσα. Τα ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο και μάλιστα χωρίς καμία αιτία. Υπάρχει, πιστεύω, ανάγκη να ξαναδούμε το συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τα ζώα.
Με δεδομένο, αφενός ότι οι αρμοδιότητες είναι στους δήμους και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, αφετέρου δε, ότι έχουμε ένα πολύ ζωντανό φιλοζωικό κίνημα στην χώρα μας, άμεσα επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, ο οποίος μου επισήμανε ότι τα σκυλιά που βρήκαν φρικτό θάνατο, είναι τα σκυλιά που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου, είχαν στειρώσει, εμβολιάσει, και επανεντάξει στο φυσικό τους περιβάλλον.
Είναι γεγονός, όπως κάποτε είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι, ότι το μεγαλείο, ο πολιτισμός και η ηθική πρόοδος ενός έθνους κρίνεται και από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here