Κόκκαλης: Η κυβέρνηση ομολογεί «ψαλίδι» σε κοινωνικά επιδόματα εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών!

54

«Η κυβέρνηση δια της υφυπουργού Εργασίας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου ομολογεί ότι επίκειται περικοπή σε κοινωνικά επιδόματα εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η ραγδαία και πρωτόγνωρη αύξηση των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών, που αγγίζουν σφαιρικά την καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού, δεν συγχωρείται και δεν μπορεί να βρίσκει ψεύτικα άλλοθι στους εξωγενείς παράγοντες της πανδημίας και του πολέμου.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η απουσία κοινωνικής συνείδησης εκ μέρους της παρούσας Κυβέρνησης είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ.
Διακρίνεται, τόσο στην έλλειψη λήψης μέτρων και κρατικών παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν, όπως συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, να μειώσουν και να επιμερίσουν το σύνολο των αυξήσεων, αλλά διακρίνεται και σε σειρά άλλων πολιτικών, που οδηγούν στην εξάντληση τα φτωχά και ευάλωτα νοικοκυριά. Απόδειξη αποτελεί η απάντηση της Υφυπουργού Εργασίας, κ. Δόμνας Μηχαηλίδου, η οποία σε απάντησή της στην κοινοβουλευτική ερώτηση που απευθύναμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και με την οποία θίξαμε το ζήτημα των κοινωνικών επιδομάτων, απήντησε ευθαρσώς, ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες πράγματι θα επηρεάσουν εις βάρος των ευάλωτων πολιτών την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία. Και το πλέον σημαντικό είναι, ότι ομολογεί, ότι πριν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν έγινε καμία αξιολόγηση και επεξεργασία, ώστε να μην επηρεαστούν τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία άφησαν στην τύχη τους. Επομένως, σύντομα θα οδηγηθούμε στην έμμεση κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, του επιδόματος θέρμανσης, της έκπτωσης του 50% του ΕΝΦΙΑ κλπ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here