Κόκκαλης για διπλώματα οδήγησης: Η κυβέρνηση επαναφέρει το μαύρο καθεστώς της διαφθοράς

343

«Σε μια διαδικασία κοινοβουλευτικής παρωδίας χαρακτηρίζοντας –χωρίς τη στοιχειώδη αιτιολογία– κατεπείγον το σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επαναφέρει το μαύρο καθεστώς της διαφθοράς στις εξετάσεις των διπλωμάτων οδήγησης, καταργώντας το σχετικό Νόμο 4359/2019, τον οποίο χειροκρότησε και υποδέχτηκε με ανακούφιση η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και οι σχολές οδηγών». Τα παραπάνω επισημαίνει με δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις σημερινές διεργασίες στη βουλή για το θεσμικό πλαίσιο χορήγησης των διπλωμάτων ικανότητας οδήγησης.
Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει επίσης πως «η δικαιολογία για την κατάργηση του πρώτου νόμου που έβαλε φρένο στο τρίγωνο της διαφθοράς μεταξύ υποψήφιου οδηγού, εκπαιδευτή και εξεταστή, είναι ότι εκκρεμούσαν χιλιάδες αιτήσεις για δίπλωμα οδήγησης. Δεν έδωσαν όμως εξηγήσεις στη Βουλή, ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων, καθώς και σε ποιες περιφερειακές ενότητες δεν διενεργήθηκαν εξετάσεις.
Συνεπώς, η κυβέρνηση νομοθετεί με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Όλη η κοινωνία γνωρίζει την οσμή δυσωδίας που αποπνέει εδώ και δεκαετίες το καθεστώς στη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης. Έτσι, σήμερα καταργεί το νόμο, ο οποίος καθιέρωσε για πρώτη φορά συνθήκες διαφάνειας στις εξετάσεις και επαναφέρει το μαύρο καθεστώς».
Ο Λαρισαίος πολιτικός καταλήγει σημειώνοντας ότι «χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας και η κατάργηση των εξετάσεων για τους υπερήλικες οδηγούς – με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των υπόλοιπων – εισάγοντας ιατρικές γνωματεύσεις ιδιωτικές και όχι δημόσιες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here