Κόκκαλης από τα Φάρσαλα: Προτεραιότητα για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων

1657

Στη δέσμευση πως η κατασκευή του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων θα αποτελέσει προτεραιότητα στη νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προχώρησε από την περιοχή των Φαρσάλων όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης είχε επαφές με πολίτες στην πόλη των Φαρσάλων αλλά και σε χωριά της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα, όπως ο Παλαιόμυλος και η Βαμβακού.

Σε δήλωσή του, τόνισε τα εξής: «Η εικόνα που εισέπραξα για μία ακόμη φορά είναι απογοητευτική. Είναι εικόνα εγκατάλειψης και απόγνωσης από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται εδώ. Αυτούς βέβαια που απέμειναν, καθώς τα χωριά μας ερημώνουν με γεωμετρικό ρυθμό.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιμένουμε πως η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα επέλθει με ένα διαφορετικό, νέο παραγωγικό μοντέλο και με δραστικές αλλαγές στον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει γεωργούς και κτηνοτρόφους. Με πλαφόν στην τιμή του αγροτικού και κτηνοτροφικού ρεύματος και με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο στην αντλία. Με επιδότηση της αγοράς ζωοτροφών και λιπασμάτων, με μικροπιστώσεις έως 25.000 με την εγγύηση του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το ΠΑΑ. Με ρύθμιση των αγροτικών χρεών με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζουμε για πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη, με άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

Με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και παράλληλα να διατηρηθεί ο δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ

Παράλληλα ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως «ένα έργο πνοής που θα έδινε ώθηση σε αυτή την εγκαταλειμμένη επαρχία Φαρσάλων, είναι ο δρόμος που συνδέει την περιοχή με τη Λάρισα. Λίγο πριν κλείσει η βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών κ. Καραγιάννης, παραδέχθηκε σε σχετική ερώτησή μου, ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά ότι αναζητείται. Πρώτη προτεραιότητα στη νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι τα έργα υποδομής. Ένα από αυτά θα είναι και ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ