Κόκκαλης: Ανίκανη η κυβέρνηση να βρει ρεαλιστική λύση για την έλλειψη εργατών γης

40

«Ανικανότητα της Κυβέρνησης για εξεύρεση ρεαλιστικής και ουσιαστικής λύσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης» επισημαίνει σε δήλωση του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει πως «μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος οι παραγωγοί προστίθεται και η έλλειψη εργατών γης. Δυστυχώς ,είναι πλέον ορατός ο επικείμενος κίνδυνος μη έγκαιρης ή ακόμα και αδυναμίας συλλογής της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων ενώ οι παραγωγοί δεινοπαθούν για να βρουν εργάτες. Το ζήτημα αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την αγροτική οικονομία, καθώς εκτός της κατακόρυφης αύξησης του κόστους συγκομιδής, ελλοχεύει ακόμα και ο κίνδυνο παραμονής της συνολικής παραγωγής στα χωράφια.
Μια τέτοια έκβαση θα είναι καταστροφική τόσο για τους παραγωγούς όσο και για όλους τους Έλληνες πολίτες, ικανή να προκαλέσει πλήθος ανεξέλεγκτων οικονομικών συνεπειών.
Τα ημίμετρα και αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, όχι μόνο την πλήρη ανεπάρκεια και έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης του προβλήματος, αλλά και την ανικανότητας της για εξεύρεση ουσιαστικής και ρεαλιστικής λύσης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here