Κοινή επιστολή Γκουντάρα-Μανώλη σε Χαρδαλιά: «Δεύτερο κύμα» καταστροφής τα μέτρα

628

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας ενημερώσουμε για μια περιοχή που περιλαμβάνει το σύνολο των παραλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με πάνω από 60 χλμ. ακτογραμμής και εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποστεί οικονομικό σοκ, αφού το τουριστικό προϊόν το οποίο παράγεται στην περιοχή μας, παραδοσιακά απευθύνεται σε επισκέπτες από τα Βαλκάνια και τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι φέτος δεν μετακινήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η πρόσφατη απόφασή σας για τον περιορισμό του ωραρίου της λειτουργίας, είναι ένα «δεύτερο κύμα» καταστροφής για τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες εντωμεταξύ και για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε νέους πιθανούς επισκέπτες, την ίδια στιγμή που εφάρμοζαν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Οι άνθρωποι της περιοχής μας δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αναγκαιότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων τους με γενική απόφαση που αφορά όλο το Νομό Λάρισας, αφού σε άλλους γειτονικούς Νομούς ο περιορισμός αφορούσε τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.

Κύριε Υπουργέ

Μέχρι τώρα η επιχείρηση και οι άνθρωποί της έπαιξε το ρόλο του «θεματοφύλακα» στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού, επιβάλλοντας τρόπον τινά την τήρηση τους από τους πελάτες της. Ο περιορισμός του ωραρίου στα καταστήματα, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει τους καταναλωτές σε ανεξέλεγκτες συναθροίσεις στις παραλίες, τα πάρκα και τις πλατείες, αλλά και τους επιχειρηματίες στην οικονομική καταστροφή.

Σεβόμενοι απόλυτα την προτεραιότητα τήρησης των κανόνων και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σας καλούμε να λάβετε υπόψιν σας τα νέα δεδομένα και να αναθεωρήσετε την απόφαση σας, προσαρμόζοντας την στις πραγματικές ανάγκες, όπως άλλωστε κάνατε και σε όμορες Περιφερικές Ενότητες βοηθώντας με τον τρόπο αυτό την τήρηση των όρων υγιεινής αλλά και τις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές, στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγιάς

Αντώνης Ν. Γκουντάρας

Ο Δήμαρχος Τεμπών

Γεώργιος Μανώλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here