«Κληρώνει» για τις 25 Μαΐου το άνοιγμα καταστημάτων εστίασης

679

Αποφασισμένη να ανοίξει τα καταστήματα εστίασης νωρίτερα από τη 1η Ιουνίου εφόσον δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων εμφανίζεται η κυβέρνηση. Αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων από τους οποίους έχει ζητηθεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο του ανοίγματος του κλάδου εστίασης στις 25 Μαΐου.

Είναι δεδομένο πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής προτού να λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε το άνοιγμά τους την 1η Ιουνίου.

Πέτσας: Μέτρα για στήριξη εστίασης

Για τον λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε χτες μιλώντας στο STAR πως αναμένει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις σκέψεις για νωρίτερο άνοιγμα του κλάδου.

Τις επόμενες ημέρες, ως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, κατατίθεται στη Βουλή διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, θα δοθεί πρόσθετος εξωτερικός δημόσιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα, εκεί όπου είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επιπλέον δημοτικά τέλη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, έως και 50%.

Μείωση ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων και η μείωση των τελών δεν θα είναι το μόνο μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις εστίασης. Δρομολογείται μείωση του ΦΠΑ στο σερβιρισμένο καφέ από το 24% στο 13% ενώ στα εστιατόρια από το 13% στο 11%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here