Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες

285

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, ενώ σε σκληρό lockdown αναμένεται να μπουν τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι.

Την ίδια στιγμή αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να ξεκινήσει ένα σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 22 Μαρτίου.

Οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας
Τα επιδημιολογικά στοιχεία φαίνεται πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους ειδικούς αναφορικά με τα σχολεία και όλα δείχνουν πως η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση θα είναι οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, για δύο εβδομάδες, δηλαδή έως τις 29 Μαρτίου.

Στο τραπέζι το click away για το λιανεμπόριο από τις 22 Μαρτίου
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί έχουν βάλει στο τραπέζι τις προτάσεις για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το click away να βρίσκεται ξανά προ των πυλών και μάλιστα μία πιθανή ημερομηνία για την επανεκκίνηση της αγοράς να είναι η Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Σε σκληρό lockdown μπαίνουν τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι
Άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown εξαιτίας της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here