«ΚΙΝΑΛ: κοινωνική πολιτική με επικοινωνιακές ρουκέτες δεν γίνεται…»

295

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τους συναδέλφους της κ.κ. Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μουλκιώτη, σε σχέση με την συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, το οποίο δίνει την δυνατότητα ένταξης 140.000 παιδιών σε Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ με Α).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του, σήμερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έφτασε να αποτελεί πεδίο διαμάχης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που βολικά φαίνεται να ξεχνούν την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία του θεσμού.

Όπως βέβαια είναι αναμενόμενο, οι μεταξύ τους επικοινωνιακοί διαγωνισμοί σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε τον αριθμό των παιδιών που θα πρέπει να απορροφηθούν από τις δομές, ούτε φυσικά το μέλλον των επισφαλώς εργαζομένων σε αυτές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Ένταξη παιδιών και βρεφών στις δομές κοινωνικής φροντίδας»

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
– Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση
– Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο

Κύριοι Υπουργοί,
Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αποτελεί απαραίτητο εργαλείο σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, είναι έργο που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έφθασε το 2014 στην δυνατότητα ένταξης 140.000 παιδιών σε Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ με Α).

Επειδή, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Σύριζα συναγωνίζονται ως προς την καπηλεία του θεσμού και του καινοτόμου αυτού προγράμματος αγνοώντας την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων στην υλοποίηση του.

Επειδή, η Κυβέρνηση της ΝΔ και ιδίως οι κ.κ. Υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, αναλώνονται σε επικοινωνιακή διαχείριση του πολύ σοβαρού αυτού προγράμματος.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί
– Δεσμεύεστε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης;
– Δεσμεύεστε ως προς την εργασιακή διασφάλιση όλων των έως τώρα εργαζομένων στους παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ με Αναπηρία;
– Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνουν άδεια (λόγω 11μηνων συμβάσεων) και οι περισσότεροι συνεχίζουν να βρίσκονται σε ομηρία κοντά στα 10 χρόνια;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Μουλκιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here