Κίκιζας: Φτιάχνει νέο μύλο στη Λάρισα με το βλέμμα στην Κίνα

478

Σε επένδυση, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, προχωράει αυτή την περίοδο στη Λάρισα η Mέλισσα – Κίκιζας, δημιουργώντας νέο μύλο για σιμιγδάλι στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στη Λάρισα.

Ο νέος μύλος αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητα παραγωγής του μακαρονοποιίου. Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου μύλου θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2019.

Κατά τις ίδιες πηγές, η επένδυση αφενός θα βελτιώσει την παραγωγικότητα του μακαρονοποιίου, αφετέρου θα διαφυλάξει την υψηλή ποιότητα των τελικών προϊόντων, κάτι που αποτελεί στόχο της εταιρείας.

Στόχος της Μέλισσα Κίκιζας είναι να ενισχύει την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού. Επί του παρόντος, οι πιο μεγάλες αγορές της είναι η Πολωνία, η Αλβανία και η Βουλγαρία.

Ωστόσο, τα στελέχη της επενδύουν πολλά στην Κίνα, η οποία έχει προοπτική να γίνει η μεγαλύτερή της αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι, στην κινεζική αγορά, η Mέλισσα διαθέτει τα branded προϊόντα της, Primo Gusto και Μelissa.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του 2018, η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με τη χρήση του 2017 όπου είχε τζίρο 65,3 εκατ. ευρώ και κέρδη 4,45 εκατ. ευρώ

Γιώργος Λαμπίρης FnB

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here