Κέντρο Κοινότητας Ρομά και Σχολική Διαρροή

252

Συνάντηση του Παραρτήματος Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων με το 11ο και 33ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/10/2020 και την Τετάρτη 7/10/2020 αντίστοιχα, με κύριο θέμα την σχολική διαρροή των ρομά μαθητών.
Στη συζήτηση στην οποία παρευρέθηκαν οι διευθυντές των σχολείων κ Βλάνδος Σταμούλης και κ. Κύργιας Βασίλειος, οι κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων καθώς και η κοινωνική Λειτουργός με την ψυχολόγο ΕΔΕΑΥ του 33ΟΥ Δημοτικού Σχολείου, συζητήθηκαν οι λόγοι και τα αίτια της δημιουργίας του προβλήματος αλλά και οι μέθοδοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που ωθούν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο.
Να σημειωθεί εδώ πως η σχολική διαρροή αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα από την κοινωνική ομάδα των ρομά, οι οποίοι για διάφορους λόγους, όπως οι μετακινήσεις γονέων για αναζήτηση εργασίας, οι γάμοι σε μικρή ηλικία, η δυσκολία προσαρμογής στο σχολικό πρόγραμμα, η έλλειψη οραματισμού για ένα καλύτερο μέλλον κ.α, δεν παροτρύνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν επιμελώς την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν τα σχολεία για την παροχή λογοθεραπείας που προσφέρεται στο παράρτημα ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο λόγο τους και μπορούν να βοηθηθούν από την υπεύθυνη λογοθεραπεύτρια κατόπιν συνεννόησης και με ραντεβού τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας από την επιδημία του Covid19.
Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 τηλ. 2410-231122, email:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr
Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here