Κέλλας: «Θωρακίζουμε το άσυλο ιδεών»

231

«Θωρακίζουμε το άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια! Μετά από πολλά χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση τολμά να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και να προστατεύσει την ακαδημαϊκή έκφραση της ισχυρήςπλειοψηφίας απέναντι σε μειοψηφίες, που ασκούσαν ψυχολογική βία παρέχοντας – συνειδητά ή ασυνείδητα – άσυλο στην ανομία.
Οι ακαδημαϊκοί χώροι παύουν να είναι άσυλα παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Το νέο διδακτικό έτος θα βρει την ακαδημαϊκή κοινότητα ελεύθερη και ασφαλή, ώστε να δημιουργήσει και να παράξει απρόσκοπτα.»
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του διυπουργικού νομοσχεδίουγια την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση των νέων διοικήσεων των ΟΤΑ, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τον ΕΟΠΥΥ κ.α.
Σε σχέση με τους ΟΤΑ και την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε:
«Οι αμετάκλητες συμπράξεις των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Οικονομικών Επιτροπών, προάγουν την κυβερνησιμότητα και τη συνεργασία. Υλοποιούμε έμπρακτα τον πανευρωπαϊκό στόχο της τοπικής διακυβέρνησης, που θα είναι εγγύτερα στον πολίτη, με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να υλοποιούν το έργο τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Προχωρούμεστην ολοκληρωμένη μετάβαση των δημοσίων υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, διασφαλίζοντας τη διατομεακή λειτουργικότητα των δημοσίων πολιτικών και την ψηφιακή διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου το ελληνικό κράτος να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».
Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπογράμμισε:
«Κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Την τελευταία τετραετία προστέθηκε πληθώρα εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ και καλώς έγινε. Από την άλλη πλευρά, δεν αυξήθηκεκαθόλου ο προϋπολογισμός του. Με το παρόν σχέδιο νόμου ρυθμίζονται οι οφειλές κατόχων αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων και παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ από rebate και clawback. Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να μειωθεί το clawback σε επίπεδα τέτοια, που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των παραπάνω ελευθέρων επαγγελματιών».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:
«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη, νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία της χώρας. Αν θέλετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, να μας κατηγορήσετε για κάτι, κατηγορήστε μας για συνέπεια λόγων και έργων και για την αποφασιστικότητά μας!».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία εδώ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here