Κέλλας: Μια γροθιά, από τον Έβρο μέχρι το Παραλίμνι

213

«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, διότι, μαζί με τους συμμάχους μας, κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, αναφορικά με τη δημιουργία του διεθνούς οργανισμού «EastMed», προσθέτοντας:
Για τον EastMed
«Η στρατηγική μας, που χαράχθηκε πριν από κάποια χρόνια με πρωτεργάτες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Νίκο Αναστασιάδη, αποδίδει πλέον καρπούς. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του EastMed φόρουμ σε διεθνή Οργανισμό, ο οποίος θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και στην εξισορρόπηση της Τουρκίας».
Οι συμμαχίες
Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη διαμόρφωση των συμμαχιών της χώρας, επισημαίνοντας:
«Η επίτευξη του EastMed κατέδειξε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τον “από μηχανής” σύμμαχο, που θα έρθει να μας σώσει,αλλά πρέπει να δουλεύουμε και να συμπορευόμαστε με αυτούς που είναι κοντά μας.
Γι’ αυτό, η στρατηγική εταιρική σχέση μας με το Ισραήλ βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, ενώ διευρύνονται τα πεδία συνεργασίας μας με την Αίγυπτο και την ισχυρή πλειοψηφία των κρατών της περιοχής, απομονώνοντας την Άγκυρα που επιλέγει να βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».
Δύο κράτη-Έναέθνος
Τέλος, ο κ. Κέλλας έδωσε έμφαση στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς και στην εθνική ενότητα, σημειώνοντας:
«Οφείλουμε να έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας! Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο ελληνικά-ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία συνθέτουν μία ιδιαίτερα πολύτιμη γεωπολιτική και γεωοικονομική ζώνη, που είναι κρίσιμη για τον διαπεριφερειακό και τον διεθνή καταμερισμό ισχύος.
Αυτό γίνεται αντιληπτό, τόσο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, όπου έχω την τιμή να διατελώ Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και είμαστε μια γροθιά με τους Κύπριους αδελφούς μας, όσο και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε.
Είμαστε ένα έθνος και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ! Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες προκλήσεις κι αν αντιμετωπίσουμε!
Είναι ιερό μας καθήκον να είμαστε πάντοτε, ενωμένοι, όλες και όλοι μαζί, από τον Έβρο μέχρι το Παραλίμνι! Για τα παιδιά μας! Για τις επόμενες γενιές!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here