Κέλλας: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μόνη της σύνθετες προκλήσεις»

178

Στην τηλεόραση της Αττικής

«Διεθνείς συνθήκες ορίζουν το καθεστώς των προσφύγων και προβλέπουν τα σχετικά με τη διαμονή και την ενσωμάτωσή τους. Όμως, οι περισσότεροι, που βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι οικονομικοί μετανάστες και, ανσυνεχίσουν να έρχονται με αυτούς τους ρυθμούς, σε λίγα χρόνια, θα είναι περισσότεροι από εμάς. Κατά συνέπεια, θα έχουμε αλλοίωση του πληθυσμού και προβλήματα στο θρήσκευμα και στην κοινωνία.»
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό Atticaκαι την εκπομπή «Εμπράκτως» των Γ. Μακρυγιάννη και Σ.Χονδρογιάννη, προσθέτοντας:
«Το ζήτημα είναι διεθνές, γεωπολιτικό και κοινωνικό. Πρέπει να δοθούν χρήματα σε αυτές τις χώρες, που είναι υπανάπτυκτες, ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες τους να μεταναστεύουν στην Ευρώπη.
Διότι, ας μην κοροϊδευόμαστε, προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα, αλλά επιχειρούν να διέλθουν μέσα από την επικράτειά μας, για να φτάσουν στη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα σύνορά τους αφήνοντας την Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το φορτίο».
Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για τις ενέργειες, στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα, επεσήμανε:
«Καταρχάς, πρέπει να δοθεί σήμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι τα σύνορά μας φυλάσσονται και δεν ευνοείται η επί μακρόν διαμονή των αιτούντων χωρίς να αποφαίνεται το ελληνικό κράτος σχετικά με το αν εμπίπτουν στο προσφυγικό καθεστώς.
Μέχρι τώρα εισέρχονταν στην Ελλάδα και η διαδικασία εξέτασης ενός αιτήματος μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και δέκα χρόνια, ενώ, τώρα, με το νομοσχέδιο που θα φέρει η Κυβέρνηση προς ψήφιση, η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου θα διαρκεί 6-7 μήνες και θα προχωρούμε σε επαναπροωθήσεις. Σας θυμίζω ότι στα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκαν μόλις 1800 επαναπροωθήσεις».
Ειδικότερα, σε σχέση με την κατανομή των αιτούντων ανά την επικράτεια και τη μετεγκατάστασή τους στη Λάρισα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ξεκαθάρισε:
«Στη Λάρισα έχουμε ήδη μία δομή και δεν γίνεται μία περιοχή να επιφορτιστεί παραπάνω από όσο της αναλογεί, αφού ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος. Όπως ζητούμε την ομοιόμορφη κατανομή τους στην Ευρώπη, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το εσωτερικό της χώρας, γι’ αυτόο κ. Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες».
Τέλος, ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την τουρκική επιθετικότητα, υπογράμμισε:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανθρωπορροές έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πολιτικής του Ερντογάν, ο οποίος απειλεί την Ευρώπη ότι θα στείλει στην Ελλάδα 3,5 εκατομμύρια άτομα. Δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει μετά την εισβολή του Συρία. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά, αφού υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία.
Η Τουρκία έχει σημαντική γεωπολιτική θέση για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Είδαμε ότι οι Ρώσοι τη θέλουν την Τουρκία και της πούλησαν τους S-400, που είναι μία μεγάλη αγορά. Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ μπορεί να ακύρωσαν – προσωρινά – την πώληση των F-35, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουν “δώρο” την Τουρκία στη Ρωσία.
Το όλο πρόβλημα είναι εξαιρετικά σύνθετο και η λύση του δεν εξαρτάται από την Ελλάδα».
Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/1kiQ1frVS68

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here