Κέλλας από τη Βουλή: Προϋπολογισμός νίκης για νέα 4ετία

55

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το “αύριο”. H χώρα μας βαδίζει προς το μέλλον απαλλαγμένη από δημοσιονομικά βάρη του παρελθόντος, καθώς προβλέπεται μείωση του δημόσιου χρέους στο 160% ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες διεθνείς συνθήκες»
Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τη Βουλή των Ελλήνων, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους για το 2023, προσθέτοντας:
«Ο προϋπολογισμός του 2023 βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Οι συντάξεις αυξάνονται κατά 8% μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται ξανά, ενώ το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ αναμορφώνεται και διευθετούνται μισθολογικά αιτήματα των στρατιωτικών.
Με τον προϋπολογισμό, ενισχύεται η αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Η ηγετική θέση της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο εδραιώνεται με πράξεις στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης υψηλής στρατηγικής.
Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει το στίγμα της επόμενης τετραετίας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα μπροστά, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες. Με όραμα και πρόγραμμα, χτίζουμε σε γερές βάσεις μια πιο “φωτεινή” χώρα, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους και προοπτικές για τη νέα γενιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here