Κατσιαντώνης σε Βίτσα: “Αφιλόξενα… τα αυτιά σας στα προβλήματα ενός δεύτερου Κέντρου Μεταναστών”

304

“Είναι προβληματική και πέρα από κάθε σχεδιασμό η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείτε, και που αδιαφορεί για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία και στο Σώμα της Αστυνομίας” επισημαίνει στην αναφορά του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, μετά την ξαφνική “αναθέρμανση ενδιαφέροντος” της κυβέρνησης για επαναλειτουργία του στρατοπέδου Ζώγα στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό τις φωνές αγανάκτησης και απελπισίας των κατοίκων της περιοχής και των φορέων , επισυνάπτοντας την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας που ζητά απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, θέτοντας τα πραγματικά γεγονότα, και τονίζοντας ότι:

“Ήδη λειτουργεί μια τέτοια Δομή στο νομό μας, με περίπου 1500 άτομα στο Κουτσόχερο Λάρισας, ενώ οι πληροφορίες μιλάνε ότι η υπό ίδρυση Δομή, θα είναι χωρητικότητας 800 ατόμων. Δηλαδή στο νομό μας θα λειτουργούν δύο Δομές με συνολικό πληθυσμό 2.300 άτομα”.

Να αναλάβει τις ευθύνες του, και να επαναπροσδιορίσει τον όποιο σχεδιασμό, μέσα από το διάλογο με κατοίκους και φορείς, ζητά ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας από το Δημήτρη Βίτσα, ζητώντας του να κάνει πράξη τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, μέσα από την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων Κιλελέρ και Τεμπών.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Προβληματική και άνευ σχεδιασμού μεταναστευτικής πολιτικής και εκτίμησης των προβλημάτων που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία και εν γένει στο Νομό Λάρισας η ξαφνική “αναθέρμανση ενδιαφέροντος” για επαναλειτουργία του στρατοπέδου Ζώγα, στο ΔΔ Κυψελοχωρίου Δήμου Τεμπών, ως Δομή φιλοξενίας Προσφύγων, την ώρα που ήδη λειτουργεί αντίστοιχη στο Κουτσόχερο- υπάρχει πραγματική και ουσιαστική αδυναμία να ανταπεξέλθει το σώμα της Αστυνομίας σε δομές που θα ξεπερνούν σε όλο το Νομό Λάρισας τα 2.300 άτομα- θα θιγεί η επάρκεια των υπηρεσιών προς τους πολίτες αν δεν ενισχυθούν τα Α.Τ. Κιλελέρ (Δομή Κουτσοχέρου) και Τεμπών (Δομή Κυψελοχωρίου)».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της από 3-2-2019 εγγράφου επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here