Κατσιαντώνης σε Γαβρόγλου: “Τηρήστε τη νομιμότητα για τους ψυχολόγους στα σχολεία”

324

Την αναγκαιότητα τήρησης της νομιμότητας στη διαδικασία διορισμού 4.500 Εκπαιδευτικών, που αφορά και ψυχολόγους στα σχολεία επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, τονίζοντάς του ότι θα πρέπει να είναι αυτονόητη η εξειδίκευση των εκπαιδευτικών που θα ασχοληθούν με την ψυχική υγεία των παιδιών , προκρίνοντας τους κατέχοντες μεταπτυχιακό στη σχολική ψυχολογία.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης επισυνάπτει στον Κώστα Γαβρόγλου, σχετικό έγγραφο της Ένωσης Ψυχολόγων Ελλάδας, όπου αναφέρεται το νομικό πλαίσιο πρόσληψης ψυχολόγων στην εκπαίδευση με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θεωρώντας αυτονόητη και επιβεβλημένη, την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο τους προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες, πολυδιάστατες, και ευαίσθητες ανάγκες στα σχολεία από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η τήρησης της νομιμότητας στη διαδικασία διορισμού 4.500 Εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, προκειμένου για την υποστήριξη του ευαίσθητου χώρου της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης – η εκπαίδευση χρειάζεται ψυχολόγους ειδικευμένους στο αντικείμενο της θέσης εργασίας, πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς οι ψυχολόγοι που κατέχουν μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία, έναντι αυτών που δεν κατέχουν ειδίκευση για άσκηση του επαγγέλματός τους στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την απόφαση 3353/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα του με αρ. πρωτ. 15/20-10-2018 εγγράφου της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here