Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στον Τύρναβο από την κακοκαιρία

393

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση σε υποδομές στη Λυγαριά Τυρνάβου όπου ο χείμαρρος που σχηματίστηκε παρέσυρε ότι έβρισκε μπροστά του με αποτέλεσμα λάσπη και πέτρες να σκεπάσουν κυριολεκτικά καλλιεργήσιμες εκτάσεις περιβόλια και αμπέλια, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο χωριό όπου πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες.

Οι κάτοικοι που βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα και με καταστροφές ζητούν συνολική αντιπλημμυρική προστασία.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς και μέχρι αργά το βράδυ στη Λυγαριά βρέθηκαν μηχανήματα του δήμου που προσπαθούσαν να καθαρίσουν ρέματα και δρόμους ενώ ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης αύριο αναμένεται να ζητήσει και την παρέμβαση των μηχανημάτων της περιφέρειας Θεσσαλίας, αν και όπως τονίζουν από τη δημοτική αρχή θα πρέπει να εκπονηθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διευθέτησης των χειμάρρων και οργάνωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της Λυγαριάς, αφού όπως αποδείχθηκε οι περυσινές παρεμβάσεις της περιφέρειας δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να αποσοβήσουν μια νέα καταστροφή.

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Σε λίμνη μετατράπηκαν χωράφια στο Αργυροπούλι μετά από την έντονη βροχόπτωση που συνοδευόταν και απο αέρα.

Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη πτώση καρπών από οπωροφόρα δένδρα (νεκταρίνια και ροδάκινα), ενώ η βροχή προκάλεσε επιπλέον προβλήματα στα σταφύλια οινοποίησης και επιτραπέζια, που απειλούνται από ασθένειες.

Οι αγρότες ζητούν από τον ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών ώστε να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν.

Πηγή: paidis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here