Καταγγελία για φόλες σε αδέσποτα στην Χάλκη

656

Φιλόζωη κάτοικος της περιοχής Χάλκης Λάρισας, μας στέλνει αγανακτισμένη και θυμωμένη την επιστολή αυτή, ελπίζοντας πως η δημοσιοποίηση του γεγονότος, θα ωθήσει, την αστυνομία αλλά και τους υπεύθυνους, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όπως συστάσεις και κοινοποιήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να συλληφθεί και να τιμωρηθεί αυτός που σκοτώνει τις αθώες ψυχές, και να αποτραπούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, υποστηρίζει η ίδια αλλά και κάτοιοι της περιοχής, ότι χάθηκαν από φόλες τουλάχιστον 15 σκυλάκια, αδέσποτα και δεσποζόμενα.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ιδιαίτερα φιλόζωη γειτονιά, όπου κάθε σπίτι έχει και οικόσιτο ζώο, όπως σκύλο, γάτες και άλλα. Οπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, αναζήτησαν πολλές φορές στήριξη από την τοπική κοινότητα, τον Δήμο Κιλελέρ, αλλά και την αστυνομία, οι οποίοι όμως απάντησαν ότι χωρίς αποδείξεις, όπως λήψη βίντεο, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και να καταγγελθούν ο δράστες.

Ολόκληρη η επιστολή της:

“Εδώ και πολλά χρόνια, όπως και σε άλλα χωριά του Νομού θεσσαλίας, στην Χάλκη Λάρισας, του Δήμου Κιλελέρ, υπάρχουν αδέσποτα σκυλάκια. Στο πρώτο παρκάκι που εβρίσκετο δεξιά, μπαίνοντας στην Χάλκη από τον δρόμο της Νίκαιας υπήρχαν αδέσποτα, που οι περίοικοι τα τάιζαν και τα φρόντιζαν όσο μπορούσαν.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν εξαφανιστεί όλα τα αδέσποτα σκυλιά από το παρκάκι, όπου σύχναζαν και κάθονταν στο γρασίδι, και κάθε φορά που εμφανίζονταν ένα νέο σκυλάκι, ανεγκέφαλοι, φρόντιζαν με περίσσιο ζήλο, να τα εξαφανίσουν ρίχνοντας φόλες.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, χάθηκαν από φόλα τουλάχιστον 15 σκυλάκια, αδέσποτα και δεσποζόμενα.
Οι περίοικοι τα έβρισκαν πεθαμένα το επόμενο πρωί, μεσα στο παρκάκι. Και όποιο σκυλί εμφανιστεί στη γειτονιά, είναι θέμα χρόνου, να το βρούν δηλητηριασμένο.
Μάλιστα, πολλές φορές, και δεσποζόμενα ζώα που γαύγιζαν στις αυλές της γειτονιάς, έβρισκαν φρικτό θάνατο, από φόλες που βάζουν οι εν λόγω δράστες.
Πολλοί από αυτούς που ρώτησα, καταγγέλουν συγκεκριμένους κάτοικους στη γειτονιά, δηλώνοντας σίγουροι για την δράση τους, αλλά δυστυχώς, δεν έχουν αποδείξεις, ώστε να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ιδιαίτερα φιλόζωη γειτονιά, όπου κάθε σπίτι έχει και οικόσιτο ζώο, όπως σκύλο, γάτες και άλλα. Αναζήτήσαμε πολλές φορές στήριξη από την τοπική κοινότητα, τον Δήμο Κιλελέρ, αλλά και την αστυνομία, οι οποίοι όμως απάντησαν ότι χωρίς αποδείξεις, όπως λήψη βίντεο, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και να καταγγελθούν ο δράστες.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here